У Житомирській, Чернівецькій, Вінницькій, Криворізькій єпархіях священики УПЦ відспівали загиблих Захисників України

5-6 червня 2022 року священнослужителі Житомирської, ЧернівецькоїВінницької, Криворізької єпархій відспівали воїнів ЗСУ та територіальної оборони, які захищали Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

5 червня в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Привітів Любарського району Житомирської області було звершено чин відспівування загиблого Захисника України Друзька Володимира. Герою було 40 років, залишилася дружина та троє дітей. Проживав Захисник України у с. Привітів.

Чин похорону звершив настоятель храму протоієрей Олександр Литвинюк.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним Захисника України та підносимо посильні молитви за Його безсмертну душу”, – йдеться у повідомленні.

5 червня священники УПЦ у селі Молниця Чернівецької області відспівали захисника Батьківщини, Дмитра Кожокару, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.
Відспівування воїна Дмитра очолив благочинний Герцаївського округу митрофорний протоієрей Павел Думітру у храмі на честь Вознесіння Господнього села Молниця Герцаївського благочиння у співслужінні настоятеля храму митрофорного протоієрея Михаїла Маращука та духовенства єпархії.
Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловила співчуття родинам героїв та просить всіх молитись за упокій його душі.

6 червня священики Хмільницького благочиння звершили чин погребіння загиблого воїна Віталія, жителя с. Рибчинці Уланівської територіальної громади Вінницької області.

“Духовенство району висловлює родині глибокі співчуття у зв’язку із втратою люблячого сина. Вічна пам’ять і блаженний спокій спочилому воїну!”, – йдеться у повідомленні.

В понеділок 7-тої седмиці після Пасхи в храмі на честь ікони Божої Матері «Достойно єсть» м. Кривого Рогу відбувся чин погребіння загиблого в боях за незалежність та суверенітет України криворізького військового Дениса Олеговича Аністрата.

Заупокійне богослужіння звершив настоятель храму ікони Божої Матері «Достойно єсть» м. Кривий Ріг протоієрей Віктор Галиць.

Від початку повномасштабного вторгнення полеглий військовослужбовець служив у батальйоні територіальної оборони. Та загинув під час несіння бойового чергування в одному з населених пунктів на Херсонщині.

По закінченні відспівування отець Віктор звернувся до присутніх зі словом втіхи та розради.

Після прощання з покійним, труну з тілом полеглого героя доставили на місце його останнього спочинку.

Криворізьке єпархіальне управління, на чолі з Митрополитом Криворізьким і Нікопольським Єфремом, висловило свої співчуття родині та близьким загиблого військовослужбовця, та молиться про спочинок його душі.

Читайте наші новини у Тelegram

Просмотров: 511