У Данії почала діяти парафія Української Православної Церкви

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і на прохання віруючих українців в Данії була відкрита парафія Української Православної Церкви на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Перша Божественна літургія в новоутвореній громаді була звершена в День Святої Трійці, 12 червня 2022 року, у м. Хольстебро (півострів Ютландія), що на півночі Данії. Настоятелем громади призначений клірик Київської єпархії священник Євгеній Мартинюк.

Православні українці з великою радістю сприйняли відкриття громади УПЦ в цій країні.

Зокрема, одна з прихожанок української православної громади Ярослава Іваніцька в коментарі центральному данському телеканалу DK, який висвітлював цю подію, сказала: «Ми неймовірно щасливі і пишаємося тим, що сьогодні відбулося! Відкриття Української Православної Церкви повинно було відбутися ще далеко до війни, але вона створюється зараз, за участі усіх нас і це те, чим ми можемо пишатися. Для нас дуже важливо, щоб наші діти знали традиції, які є у нас в Україні. До Данії зараз приїжджає багато біженців і їм також потрібна Українська Православна Церква в Данії, куди вони могли б прийти й помолитися за мир в Україні».

Слід зазначити, що українці в Ютландії проживають в різних містечках на великих відстанях один від одного і на регулярні богослужіння з’їжджаються в певне місце, яке є найближчим для всіх парафіян. Місце звершення богослужінь може змінюватися, а тому за інформацією про наступні богослужіння краще слідкувати по оголошеннях парафії в соцмережах, або дзвонити настоятелю священнику Євгенію Мартинюку (+45 22 53 61 20 – моб.).

Нагадаємо, що Помісний Собор УПЦ від 27.05.2022 в Постанові заявив про необхідність «і надалі розвивати місію за кордоном серед православних українців задля збереження ними своєї віри, культури, мови та православної ідентичності».

Докладніше про це рішення та місію УПЦ закордоном розповів в інтерв’ю заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Читайте наші новини у Тelegram

Просмотров: 9505