У Житомирській, Могилів-Подільській, Рівненській та Харківській єпархіях відспівали загиблих Захисників України

У Житомирській, Могилів-Подільській, Рівненській та Харківській єпархіях Української Православної Церкви відспівали воїнів ЗСУ, які віддали свої життя, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

3 червня 2022 року у Житомирській єпархії попрощалася з мужнім воїном, борцем за волю та незалежність України – жителя села Закутинці Бердичівського району Олександром Володимировичем Цимбалюком (1982 року народження). Чин поховання звершив настоятель Покровського храму ієрей Сергій Гарнага.

“Цього скорботного дня Закутинці горювали за безстрашним захисником України, надійним другом і товаришем, людиною доброї душі та працелюбним односельцем Олександром Цимбалюком”, – йдеться у повідомленні.

Олександр був мобілізований у березні. З початку травня він перестав відповідати на телефонні дзвінки. І лише наприкінці місяця надійшла інформація про те, що Олександр Цимбалюк, стрілець-санітар мотопіхотного відділення мотопіхотного батальйону військової частини А0693, героїчно загинув 12 травня, виконуючи поставлені бойові завдання поблизу с. Новомихайлівка Донецької області.

Герой знайшов свій останній спочинок поблизу могили матері.

Зазначається, що це вже дев’ятий загиблий у Семенівській територіальній  громаді: “Дев’яте обірване життя. Вічна пам’ять захиснику України. Вічна пам’ять воїнам, які полягли за Батьківщину. Вічна пам’ять”.

12 червня з благословення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима священники Чуднівського благочинного округу Житомирської єпархії в селі Подолянці звершили чин відспівування загиблого Захисника України Калінчука Ярослава Олександровича (2000 року народження).

Очолив чин відспівування благочинний округу протоієрей Андрій Змієвський, якому співслужив настоятель місцевого храму протоієрей Олександр.

Священники висловили щирі співчуття родині загиблого Героя, та підносять свої молитви за упокій його душі.

13 червня Житомирщина прощалась із Захисником України Хробустом Віктором Олександровичем (1985 року народження), який віддав своє життя захищаючи нашу державу у війні проти Росії. Загинув Віктор 6 червня.

Чин поховання було звершено у селищі Іванківці, де і народився Герой. Відспівування звершили священники Житомирської єпархії: настоятель Миколаївського храму с. Вертокиївка протоієрей Анатолій Вільдеман, протоієрей Вадим Давнюк та ієрей Серафим Давнюк.

Житомирська єпархія підносить посильні молитви до Бога за воїна Віктора та висловлює щирі співчуття рідним Героя.

14 червня у м. Могилів-Подільський священнослужитель Могилів-Подільскої єпархії звершив чин відспівування спочилого воїна, який загинув на Донеччині, захищаючи Україну від російської агресії.

Вічна пам’ять спочилому Герою!

14 червня у Здолбунові Рівненської області попрощалися з героєм – Валентином Коноводовим. Чин відспівування звершив у Тетянинському храмі благочинний священник Юрій Шевчук у співслужінні духовенства благочиння.
“Валентин Коновод – майстер спорту з важкої атлетики. Тепер йому назавжди буде 24. Важкі поранення, несумісні з життям, воїн отримав на Херсонщині в бою проти російського агресора”, – розповіли в Рівненській ОДА.

“Юний, світлий і мужній – саме таким був наш Герой, який залишив у невтішному горі дружину і маму, своїх рідних. Хай Господь прийме його в обителі праведних у своє Небесне Військо. Царство Небесне тобі, наш Захиснику, і вічна пам’ять, бо герої ніколи не вмирають”, – написали в єпархії.

13 червня настоятель Миколаївського храму села Шарівка Богодухівського району Харківської області ієрей Володимир Білієнко звершив відспівування захисника України Романа Смаглюка, який мешкав у с. Першотравневе, Шарівського старостинського округу.

Сотні людей провели його в останню путь вулицями рідного села, схиливши голови й уквітчавши квітами останній земний шлях.

Царство Небесне і світла пам‘ять загиблому Воїну!

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 452