У КДАіС випустили студентський журнал присвячений темі війни та миру

За традицією, наприкінці навчального року виходить черговий випуск студентського журналу Київських духовних шкіл «Академический Летописец». У зв’язку з війною Росії проти України, студентський журнал вперше за весь час свого існування виходить тільки в електронному вигляді. Ювілейний 30-й випуск журналу побачив світ 9 червня 2022 року і має назву: «Війна і мир». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДАіС.

Періодичне видання виходить з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія під загальною редакцією ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра. Журнал має свідоцтво про державну реєстрацію та рекомендований до друку Українською Православною Церквою. Автори статей — студенти та вихованці Київських духовних шкіл.

У новому випуску студенти Київських духовних шкіл розглядали питання, присвячені основній тематиці номеру. Також у в журналі опубліковані проповіді, аналіз сюжетів відомих кінострічок з християнської точки зору і поетичні рядки.

На початку видання традиційними є такі рубрики:

«Слово Предстоятеля», у якій Блаженніший Митрополит Онуфрій, як мудрий Архіпастир, у своїй проповіді на свято Трійці розкриває важливі аспекти церковного життя та вчення;

«Розмова з митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм», де Високопреосвященніший владика відповідає на питання щодо ставлення Церкви до війни;

«Запитання ректору», у якій студенти та вихованці КДАіС поставили запитання владиці ректору про війну і мир та почули виважену богословську відповідь.

Також у журналі присутні традиційні рубрики «S.O.S.», «Богословські роздуми» та «Проба пера», у яких підіймаються актуальні проблеми сучасності.

Рубрика «Стоп-кадр» покаже сторони буття Київських духовних шкіл через об’єктив фотоапарату.

Останній випуск та усі попередні випуски можна завантажити ТУТ.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 242