В Одеській, Рівненській, Вінницькій, Ніжинській єпархіях відспівали десятьох загиблих Захисників України

В Одеській, Рівненській, Вінницькій, Ніжинській єпархіях Української Православної Церкви відспівали десятьох воїнів ЗСУ, які віддали свої життя, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Священники Одеської єпархії відспівували сімох захисників України.

Відспівування воїна Ігоря Барабаша звершили на Західному кладовищі Одеси. З воїном Максимом Абрамовим попрощалися в храмі на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних» у Чорноморську. Воїна Сергія Колесника відспівали в Успенському храмі села Плахтіївка. Захисника України Дениса Слабенка проводжали в останню путь у смт Авангард, відспівування звершили в храмі святого мученика Віктора.

Чин відспівування воїна Віктора Мирчу звершив настоятель храму святителя Луки та мучениці Валентини протоієрей Іоан Полещук, а у Михайлівському храмі села Михайлівка Саратського району попрощалися з воїнами Сергієм та Ананієм.

«Віддаючи останню шану нашим захисникам, ми сподіваємося, що вони знайдуть мир та спокій у Царстві Небесному. І також молимо Господа про те, щоб Він дарував невтішним родинам загиблих сил та терпіння винести це важке випробування», – йдеться у повідомленні.

У Рівненській єпархії поховали воїна Олексія Литвинова – відомого художника.

Прощання з митцем Олексієм Литвиновим відбулося  15 червня у Художній  галереї  Рівного. Чин похорону звершив клірик храму Всіх Волинських святих протоієрей Георгій Лазарчук.

Олексій Литвинов, відомий у Рівному художник і дизайнер, помер на 58 році життя від серцевого нападу, захищаючи  нашу країну від ворога.

Прощання відбулося у Художній галереї. Провести в останню путь воїна прийшло чимало колег, друзів.

Отець Георгій  Лазарчук зазначив, що загиблий Олексій був прихожанином церкви Всіх Волинських  святих, разом з  дружиною часто були на богослужіннях.

Щирі співчуття родині. Царство Небесне воїну!

У селі Сигнал Козятинського благочиння клірики Вінницької єпархії звершили чин поховання загиблого воїна Ілії Антонюка, який загинув 26 травня біля населеного пункту Новокалинове.

Відспівування відбулося в будинку матері загиблого, поховали воїна на сільському кладовищі. Чин поховання звершили благочинний Козятинського округу протоієрей Миколай Волохатий та протоієрей Анатолій Волохатий.

14 червня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук у співслужінні духовенства благочиння звершив чин поховання загиблого воїна Вадима Мачачі.

Вадим Олексійович Мачача загинув 12 червня під час виконання бойового завдання з захисту територіальної цілісності та недоторканості України на Донбасі. Йому виповнилось 25 років.

Люди вишикувалися у живий коридор завдовжки понад 20 кілометрів від міста Борзна до села Галайбине.

Українці стояли на колінах із квітами та ліхтариками в руках, зустрічаючи траурний кортеж, який віз тіло полеглого воїна додому.

Поховали загиблого героя на місцевому кладовищі його рідного села.

Вічна пам’ять герою!

 

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 465