У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 64

Парафії, монастирі та благодійні організації Української Православної Церкви невпинно надають допомогу усім, хто її потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує шістдесят четверту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 63.

Київська єпархія. Синодальний соціально-гуманітарний відділ УПЦ та фонд Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам» продовжують допомагати біженцям та нужденним у різних регіонах України. На початку червня «Місія Милосердя» перерахувала Запорізькій єпархії 100 тис. грн. для закупівлі продуктів та засобів гігієни. Гуманітарну допомогу роздали сім’ям переселенців із гарячих точок та окупованих місць Запорізької, Луганської, Донецької областей, у тому числі із багатостраждального Маріуполя.

Волинська єпархія. 19 червня 2022 року, у Міжнародний день батька, у Луцьку відбувся благодійний сімейний фестиваль «ТАТО FEST», під час якого збирали кошти для для дітей загиблих Захисників України.

На запрошення благодійного фонду «Добра справа» участь у заході взяли вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій та благочинний Луцького центрального округу протоієрей Олександр Богданов.

Під час фестивалю вдалося зібрали 325 688 гривень. Усі кошти будуть спрямовані на реабілітацію і всебічну підтримку діток, які через війну втратили батьків.

Черкаська єпархія. 18 червня 2022 року з благословення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія, відбулася паломницька поїздка вимушених переселенців, які нині проживають у Черкасах, по святих місцях Черкащини.

У паломництві, організованому Місіонерсько-просвітницьким відділом Черкаської єпархії, взяли участь понад 100 біженців. В рамках благодійної акції переселенці змогли не лише помолитися у монастирях та храмах Черкащини, а й відвідати історичні пам’ятки Черкаської області.

Перед початком поїздки в Архангело-Михайлівському кафедральному соборі м.Черкас було звершено молебень перед мощами небесного покровителя краю преподобномученика Макарія Канівського, який очолив митрополит Черкаський і Канівський Феодосій. Після соборної молитви владика благословив учасників паломництва і звернувся до них із напутнім словом.

Архіпастир побажав паломникам зміцнити свої душевні сили в паломництві: «Важкий час неодмінно закінчиться і ви обов’язково повернетесь до своїх міст. Нам хочеться, щоб повернувшись додому, ви згадували Черкащину з любов’ю та теплом».

Полтавська єпархія. 19 червня 2022 року, у Неділю першу після П’ятидесятниці, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у храмах міста Полтави після Божественної літургії відбулися благодійні трапези для прихожан і всіх нужденних.

Такі благодійні трапези при храмах міста організовуються щонеділі після Божественної літургії. А при Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави благодійні трапези відбуваються кожного дня з 12.00 до 13.00.

Мукачівська єпархія. 18 червня 2022 року волонтери Мукачівської єпархії відправили гуманітарну допомогу до Бучі та інших постраждалих від війни міст.

Участь у благодійній акції взяв керівник молодіжного відділу Мукачівської єпархії архімандрит Агапіт (Шпиняк). Це перша участь отця Агапіта у благодійній діяльності єпархії після того, як він потрапив у ДТП 10 січня 2022 року.

«Отець Агапіт є духівником Іршавського молодіжного братства імені святого Іоанна Предтечі, яке за його ініціативи та безпосередньої участі із року в рік реалізовувало безліч благодійних проектів, у тому числі — низку масштабних», – повідомляє джерело.

У Мукачівській єпархії продовжують збирати допомогу на лікування священника. Реквізити для допомоги та контакти доступні за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 309