Відновлено вихід «Церковної православної газети» — головного офіційного друкованого органу УПЦ

«Церковна православна газета» — головний офіційний друкований орган УПЦ — виходить із періодичністю два рази на місяць загальним накладом близько 10 тис. примірників.

У 2022 році у зв’язку з воєнними діями було призупинено вихід газети на декілька місяців. Проте вже 12 травня в друк вийшов черговий номер офіційного видання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У третьому випуску в умовах війни, який був випущений 14 червня, опубліковані результати Собору Української Православної Церкви, Слово Предстоятеля до єпископів, священників, монахів та мирян. Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відповів на актуальні питання, які виникли у суспільстві у зв’язку з рішеннями Собору. Зокрема, про чинний статус УПЦ, про чутки щодо тиску на Собор, про те, що змінилося для вірян Української Православної Церкви тощо.

У кожному випуску присутні традиційні рубрики: служіння та слово Предстоятеля, вітання з ювілеями ієрархам УПЦ.

Про життя єпархій в умовах воєнного часу можна дізнатися в рубриці «Церква під час війни». А колонка «Церква і держава» містить актуальну інформацію щодо релігійних ініціатив державної та місцевої влади.

В рубриці «Актуальний коментар» митрополит Бориспільський і Броварський Антоній розповідає про «Псалом, який перемагає всякий страх і паніку».

В останньому номері також можна прочитати про головну ознаку Церкви, якої немає в «ПЦУ». А також знайти відповіді на 8 запитань про свято П’ятдесятниці.

Триває передплата на «Церковну православну газету», яку можна оформити за індексом 96145. Для оформлення потрібно відвідати найближче відділення УкрПошти. Крім цього, передплату можна здійснити онлайн за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1148