Пожежа знищила офіс православного благодійного фонду, який допомагає онкохворим дітям

Напередодні свята П’ятидесятниці у Києві згорів офіс благодійного фонду «Сподіваюсь і вірю», заснованого парафіянами столичного лікарняного храму безсрібників Косми та Даміана при Національному інституті раку.  Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань просить допомогти фонду, передає Інформаційно-просвітницький відділ.

«Добре, що на той момент нікого в офісі не було, і жодна людина не постраждала. Зараз компетентні органи з’ясовують причину загоряння. Наслідки пожежі відчутні, але не катастрофічні. Згоріла офісна техніка та меблі. Зараз ми шукаємо можливість переїзду на час ремонту. Проте нові меблі, техніка та сам ремонт лягають на бюджет фонду, який, на жаль, самостійно це не подужає», — розповів керівник фонду «Сподіваюся і вірю» Владислав Касаткін.

Його проєкт уже 17 років успішно допомагає онкохворим дітям з усієї України. Минулого року, наприклад, зібрав для них 3,2 млн. гривень. На початку 2022 року фонд допоміг дружині київського священника Катерині Слободнюк заплатити за лікування від раку 620 тис. грн. Наразі вона повністю одужала і проходить реабілітацію за кордоном.

Фонд «Сподіваюсь і вірю» активно співпрацює із Синодальним соціально-гуманітарним відділом УПЦ, духовно-просвітницьким центром кафедрального собору УПЦ, православним проєктом «ФОМА в Україні».

Під час війни співробітники фонду не припинили свою роботу, і навіть офіс, що згорів, не перешкода, адже назва проєкту точно визначає їхнє ставлення до життя — «Сподіваюсь і вірю».

Допомогти фонду відновити свій офіс можна за ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 251