Митрополит Філарет закликав провести розслідування щодо другого підпалу храму на Сихівському масиві у Львові

22 червня 2022 року митрополит Львівський і Галицький Філарет звернувся до представників державної влади, правоохоронних органів та громадськості з приводу другого підпалу храму на Сихівському масиві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Львівської єпархії.

«Вночі з 19 на 20 червня 2022 року руками радикально налаштованих людей вже вдруге було підпалено православний храм, освячений на честь святого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя і Просвітителя Святої Київської Русі. Очевидно, що світло Христової віри ще не просвітило людей, що вчинили цей злочин. Очевидно, що їх душі потребують особливої молитви про них, адже віруюче серце не може спонукати розум до спалення місць особливого перебування Божої благодаті, – зазначив владика. – На превеликий жаль протягом існування цієї парафії та храмової будівлі, її настоятелю з парафіянами було завдано багато шкоди – як моральної, так і матеріальної».

Митрополит Філарет підкреслив, що сьогодні, коли наша Українська Держава перебуває в стані війни, всі віруючі Української Православної Церкви підносять сугубі молитви за українських військових, за дарування перемоги, миру, здоров’я і благополуччя всім нашим громадянам.

«Особлива молитва про Україну лунає й у Свято-Володимирському храмі на Сихові, адже рідні парафіян цієї релігійної громади, так само як і вірні інших конфесій, захищають нашу землю зі зброєю в руках, перебуваючи на службі в ЗСУ», – сказав він.

За його словами, у країні, що прагне стати членом Європейського Союзу, в жодному разі не повинні допускати подібних варварських вчинків.

«Просимо представників державної влади та правоохоронних органів поставитися до цієї події, як такої, що може призвести до розпалення міжконфесійної ворожнечі, та в короткий термін провести розслідування щодо зазначеного злочину», – йдеться у заяві.

Окрім того, керуючий Львівською єпархією закликав всіх громадян, які називають себе віруючим, розв’язувати всі питання виключно в конституційному полі, за допомогою конструктивного діалогу, заснованому на засадах взаємоповаги та християнської любові.

Читайте наші новини у Тelegram

Просмотров: 347