Предстоятелі Помісних Православних Церков вітають Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Днем Ангела

25 червня 2022 року, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій святкує День свого Небесного Покровителя. Традиційно у зв’язку з цією святковою датою Предстоятелі Помісних Православних Церков та ієрархи з-за кордону надсилають Блаженнішому Митрополиту Онуфрію свої вітання. Про це повідомляє Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нижче опубліковані фрагменти привітань від Предстоятелів Помісних Православних Церков:

Святіший Патріарх Сербський ПОРФИРІЙ: “Зі щирою братньою любов’ю і молитвами Господу нашому Іісусу Христу, вітаємо Ваше Блаженство із Днем пам’яті преподобного Онуфрія Великого – єгипетського подвижника, Вашого молитвенного заступника і духовного прикладу для наслідування. Молячись за мир у всьому світі ми молимось також і за Вас і Ваших єпископів, священників, священномонахів і за весь вірний народ України, бажаючи щоби Господь Царь миру утішив всяку душу, яка зараз страждає і плаче. Бажаємо Вам, молитовним посередництвом преподобного Онуфрія Великого, духовної і тілесної кріпості у важкому Архіпастирському служінні для ввіреної Вам пастви сестринської нам Української Православної Церкви”.

Cвятіший Патріарх Болгарський НЕОФІТ: «Бажаємо Вам від Бога міцного здоров‘я, сили й терпіння в складних випробуваннях, через які проходите Ви, як архіпастир, Ваші співбрати архієреї, священики, монахи, православні християни і всі люди братньої України. Випробування, перед якими Ви постали сьогодні, є викликом для кожного вірного духівника, чиїм обов‘язком є проповідування діло Христового миру і відстоювання істини. Теперішній час, коли особливо виявляється діло свідчення перед ближніми “написане не чорнилами, але Духом Бога живого, не на кам‘яних скрижалях, але на тілесних скрижалях серця” (2 Кор. 3:3)».

Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі САВВА: «Сердечно вітаю Вас з Днем Вашого Небесного Покровителя преп. Онуфрія Великого. В дусі братньої любові бажаю, щоби Господь, його молитвами, посилав Вам здоров’я і свої богаті милості, які допомагають Вашим всебічним трудам для слави Св. Української Православної Церкви і збереження її єдинства; миру і всякого добра на кожен день життя».

Блаженніший Митрополит Чеських земель і Словаччини РОСТИСЛАВ: «В нелегкі для врученої Вашому піклуванню пастви Ви несете особливий Хрест прикростей та смутку пасомих. Не залишаючи молитвенного діяння Ви кожен день стараєтесь всього себе віддати тим, хто потребує притулку, їжі, слів втіхи. Цим Ви свідчите про те, що “Пастир добрий кладе життя власне за вівці” (Ін. 10:11), і в цьому одному тільки зміст його пастирства, сила отриманої ним при хіротонії благодаті, яка завжди немічних лікує і опустошених наповнює. В цей знаменательний день бажаю Вам, Блаженніший Владика, благословенної допомоги Божої. Всещедрий Господь нехай не залишає Вас і ввірену Вам українську паству милістями і щедротами, молитвами Пречистої Божої Матері, преподобного Онуфрія Великого і всіх святих».

Блаженніший Митрополит всієї Америки і Канади ТИХОН: «Пишу Вам з теплими вітаннями з приводу іменин Вашого Блаженства. Разом з кліриками та вірними Православної Церкви в Америці я продовжую молитися за Ваше Блаженство, всю Українську Православну Церкву та весь народ України. Ми підносимо молитви до всемогутнього Господа про відновлення для Вашої країни та її мешканців миру та справедливості. Ще раз висловлюю повну підтримку Православної Церкви в Америці Вашому Блаженству та Українській Православній Церкві. Псалми Давидові зображують Господа, нашого великого Первосвященика та першого серед пастирів як Того, хто оселить нас на пасовищах зелених та запровадить нас на тихую воду (Пс. 22:2). Нехай Господь дарує Вашому Блаженству підтримку та спокій Вашому серцю навіть у нинішні часи випробувань. І нехай Він надалі благословляє Вас, у свою чергу, щоб Ви могли передавати усій Вашій пастві мир Христовий, підтримуючу силу Святих Таїнств та живу воду Духу. Нехай Всевишній Господь продовжує обдаровувати Ваше Блаженство у ці часи випробувань рясними мудрістю та силою. Нехай Ваш небесний заступник та покровитель, Онуфрій Великий, скеровує та утверджує Вас його молитвами».

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 26495