Парафія останнього діючого в області собору на честь Різдва Христового м. Івано-Франківська одноголосно засвідчила свою вірність Українській Православній Церкві (+відео)

26 червня 2022 року віряни собору на честь Різдва Христового у відповідь на заяву міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа про перехід громади до «ПЦУ» провели парафіяльні збори. Жоден представник громади не висловився за перехід в іншу конфесію. Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської єпархії.

Задля того, щоб усі парафіяни, котрі відвідують богослужіння у кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська, мали можливість проголосувати, збори були проведені після ранньої та пізньої Божественних літургій.

Рішення про подальше перебування у юрисдикції Української Православної Церкви прийняте одноголосно. 496 парафіян собору поставили свої підписи у протоколі зборів за збереження вірності УПЦ.

«Це ще раз доводить, що реєстрація Івано-Франківською ОДА (ОВА) нової редакції статуту релігійної громади собору Різдва Христового є неправомірною з використанням фальсифікованих, підроблених документів поки що невідомою групою осіб з метою рейдерського захоплення культової споруди», – йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Івано-Франківська єпархія ще раз звертається до правоохоронних органів, органів державної влади, Президента України Володимира Зеленського з проханням захистити конституційні права вірних УПЦ на Прикарпатті, а також закликає мера міста Руслана Марцінківа, інших представників органів місцевого самоврядування, посадовців Івано-Франківської ОВА діяти чітко в межах Закону та не перевищувати свої повноваження.


Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 2079