Релігійна громада храму у Білогородці залишається вірною УПЦ попри незаконні спроби переведення у “ПЦУ”

26 червня у селі Білогородка Київської області за ініціативи прихильників “ПЦУ” на стадіоні відбулись збори жителів села, на яких вчинили незаконну спробу змінити релігійну приналежність громади місцевого Свято-Михайлівського храму УПЦ, у той час, як дійсні парафіяни молились біля своєї церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Віряни УПЦ не брали участі у зборах територіальної громади Білогородки, на яких незаконно ставилось на голосування питання приналежності релігійної громади УПЦ. Перед жителями села виступив тільки настоятель храму отець В’ячеслав Лазорик. Священик пояснив громадянам безглуздість звинувачень на адресу УПЦ, якими прихильники “ПЦУ” мотивували необхідність “переходу”.

На зборах також виступила голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан. Держслужбовиця застерегла громадян від порушення законодавства.

У цей недільний день віряни УПЦ, як завжди, зранку молились у своєму храмі за Божественною літургією, а потім продовжували молитву на подвір’ї церкви. Підтримати вірян приїхав єпископ Білогородський Сильвестр.

З настоятелем, кліриками та парафіянами храму владика звершив літію за спочилими українськими воїнами та мирними жителями у війні Росії проти України, а також молебень за здоров’я українських бійців.

Свято-Михайлівський храм с. Білогородка, його настоятель та парафіяни залишаються у лоні Української Православної Церкви під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1534