У Рівненській та Кіровоградській єпархіях парафії продовжують молитовне життя після захоплення їхніх храмів

Онуфрієвська парафія села Мошків Млинівського благочиння Рівненської єпархії вперше відзначила своє престольне свято у новозбудованому після захоплення “ПЦУ” храмі. Благочинний Кропивницького районного округу Кіровоградської єпархії архімандрит Мануїл очолив богослужіння в с. Аджамка, де церковна громада, після захоплення їхнього храму змушена збиратися на богослужіння в житлових будинках парафіян. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Рівненської та Кіровоградської єпархій.

Кілька  місяців тому у селі Мошків єпископ Рівненський і Острозький Пимен освятив храм, який було побудовано замість захопленого прихильниками “ПЦУ”  у 2019 році.

25 червня, в день пам’яті преподобного Онуфрія, парафія зібралася вперше, щоб прославити святого,  як покровителя села та  храму.

Богослужіння очолив благочинний Оконського благочиння Волинської єпархії УПЦ  прот. Іоанн Сонюк у співслужінні настоятеля, кліриків Млинівського благочиння та інших гостей у священному сані.

З вітальним словом до парафіян звернувся настоятель Покровської парафії села Косарево прот. Петро Крюков. Вітаючи людей, священник підкреслив важливість стійкості у вірі та побажав часто збиратись на цьому святому місці й прославляти великого угодника Божого.

26 червня намісник Єлисаветинського монастиря, благочинний Кропивницького районного округу, архім. Мануїл очолив богослужіння в с. Аджамка.
“Це стало особливим актом духовної братської підтримки для церковної общини. Адже після того, як у парафії храм рейдерським способом було захоплено представниками місцевої влади та адептами ПЦУ, православна церковна община Аджамки змушена збиратися на богослужіння в житлових будинках прихожан. Згуртованість, єдність, а головне вірність Христу та його Святій Церкві – ось відмінні риси православної аджамської общини, основу якої складає молодь”, – йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 380