Митрополит Кременчуцький Миколай висловив співчуття родинам загиблих унаслідок ракетного удару РФ у ТЦ «Амстор»

30 червня 2022 року митрополит Кременчуцький і Лубенський Миколай відслужив панахиду за численними безвинно вбитими унаслідок ракетного удару РФ в ТЦ «Амстор» у Кременчуці Полтавської області та направив звернення, у якому висловив співчуття родичам та близьким постраждалих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Кременчуцької єпархії. 

Разом з духовенством єпархії Його Високопреосвященство молився за упокій душ загиблих у Свято-Троїцькому храмі Кременчука. По завершенні митрополит Миколай разом зі священством поклали квіти біля місця трагедії.

Владика направив звернення, у якому, зокрема, сказав: “Возлюблені во Христі брати та сестри! З великою скорботою звертаюся до Вас, велика біда сталася на нашій землі. Внаслідок ворожого ракетного удару зі сторони Російської Федерації по торгівельному центрі «Амстор», передчасно обірвалося життя великої кількості людей. Батьки втратили дітей, діти залишилися без батьків, сім’ї переживають великий смуток”.

Керуючий Кременчуцькою єпархією підкреслив, що “життя – безцінний дар. Віримо, що на всіх причетних до цього великого злодіяння чекає Суд Господній, який не омине їх ні в цьому житті, ні в вічності. Хочеться наголосити, що згідно Святого Письма “Всі, хто візьме меча, від меча і загинуть”. (Мф. 26:52)”.

Високопреосвященніший владика висловив родичам та близьким постраждалих співчуття.

“Молимося за всіх померлих, щоб Господь упокоїв душі їх в Царстві Небесному де перебувають всі праведні!”, – йдеться у зверненні.

27 червня російські військові завдали ракетного удару по місту Кременчук. За повідомлення МВС, станом на 9:00 1 липня, загинуло 19 осіб, 62 особи постраждало, з яких 26 осіб госпіталізовано.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 638