Священники Української Православної Церкви відспівали шістьох загиблих Захисників України

У Чернівецькій, Полтавській, Ніжинській та Рівненській єпархіях священнослужителі Української Православної Церкви відспівали Захисників Вітчизни, які віддали свої життя за свободу України. Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Священники Чернівецької єпархії звершили чин похорону трьох загиблих Захисників України.

22 червня 2022 року у храмі на честь Покрова Пресвятої Богородиці с. Вартиківці Кельменецького благочиння протоієрей Миколай Саміляку звершив відспівування воїна Віктора Бобика.

28 червня 2022 року у храмі в ім’я преподобної Параскеви села Ожеве Сокирянського благочиння протоієрей Іоанн Чаглей звершив відспівування воїна Олексія Гимплюка.

30 червня 2022 року у місті Новоселиця протоієрей Петро Горбуль очолив відспівування воїна Олексія Арбузова.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родинам героїв та просить всіх молитись за упокій їхніх душ.

27 червня 2022 року у Свято-Троїцькому храмі села Книшівка Полтавської єпархії відбувся чин відспівування Захисника України Сергія Удовиченка.

Богослужіння очолив благочинний Гадяцького округу протоієрей Ігор Цебенко у співслужінні настоятеля храму протоієрея Романа Височанського та кліриків благочиння.

«Народився Сергій 10 серпня 1989 року в селі Книшівка Полтавської області. У 2011 році закінчив Харківський індустріально- педагогічний технікум, після чого пішов на строкову військову службу. 3 квітня 2022 року був призваний Миргородським РТЦК та СП Полтавської області на військову службу по мобілізації до лав ЗСУ. 25 червня 2022 року в результаті бойового зіткнення з противником в Харьківській області, проявивши мужність і відвагу, Сергій загинув», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

29 червня 2022 року з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента настоятель Хрестовоздвиженського храму смт. Срібне протоієрей Іоанн Багмет звершив чин відспівування і поховання Захисника Батьківщини воїна Романа Коваленка, який загинув у бою 19 червня.

«Народився Роман 26 січня 1995 р. у Варві, з 1997 р. з батьками проживав у Срібному. Навчався у Срібнянській та Гриціївській школах, мав гарні успіхи в навчанні, був здібним учнем, любив спорт.

Після закінчення школи у 2010 р. вступив до Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу на відділення «Фізичне виховання». З 2014 по 2018 р. працював вчителем фізичної культури в Срібнянській школі.

Коли Батьківщина опинилася в біді, Роман став на її захист. У той трагічний день під час бою з переважаючими силами ворога стрілець-снайпер механізованого батальйону Роман Коваленко отримав тяжке поранення несумісне з життям», – йдеться у повідомленні.

30 червня 2022 року у Рівненській єпархії відспівали військовослужбовця Збройних Сил України Юрія Гульчука, який загинув, захищаючи Україну від російської агресії.

Чин похорону очолив благочинний Острозького округу протоієрей Олександр Максимчук.

У загиблого Захисника залишилась мама, дружина та 15-річний син.

Вічна пам’ять спочилим Героям!

Просмотров: 539