У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 68

Парафії, монастирі та благодійні організації Української Православної Церкви надають духовну, моральну і матеріальну підтримку воїнам ЗСУ, вимушеним переселенцям, медичним установам та усім, хто цього потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує шістдесят восьму частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 67.

Київська єпархія. Cинодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань продовжує підтримувати родини біженців, постраждалих від військових дій та малозабезпечених з маленькими дітьми. За червень 2022 року понад 200 сімей отримали гуманітарні продуктові набори, спеціалізоване дитяче харчування, медикаменти та засоби гігієни.

Контакти для отримання допомоги доступні за посиланням.

16 червня 2022 року автомобіль «Місії Милосердя» (Синодальний соціально-гуманітарний відділ УПЦ) вирушив до Центру комплексного обслуговування бездомних осіб в Ясногородці, де знаходять прихисток престарілі люди, які втратили своє житло. Співробітники привезли мешканцям Центру ходунки, інвалідні коляски та пригостили солодощами. Протоієрей Олександр Проченко посповідав усіх бажаючих та причастив святих Христових Таїн п’ятьох пенсіонерів.

23-24 червня 2022 року волонтери Звіринецького монастиря на чолі з дияконом Володимиром (Лень) доставили черговий гуманітарний вантаж на Схід України.

Доставка гуманітарної допомоги стала можливою за активної участі Благодійного фонду «Карітас», Громадської організації «Обличчям до культури», а також пожертв парафіян.

Продукти та товари першої необхідності отримали волонтери Харкова та Слов’янська, а також частину гуманітарного вантажу та монастирський хліб привезли до військового підрозділу, в якому проходить службу Іван – член монастирського хору.

Кам’янець-Подільська єпархія. З початку повномасштабного російського вторгнення на територію України до міста Кам’янець-Подільський прибуло понад 25 тисяч внутрішніх переселенців. Місцеві правослані волонтери роблять усе можливе, аби біженці відчували підтримку.

Зокрема, при кафедральному соборі на честь святого благовірного князя Олександра Невського з перших днів війни працює пункт гарячого харчування для переселенців і нужденних. Щодня тут годують близько 200 нужденних у трапезній храму та розвозять гарячу їжу по домівках переселенців, хворих та самотніх.

Наразі пункт гарячого харчування потребує допомоги. З реквізитами можна ознайомитися за посиланням.

Миколаївська єпархія. Митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим передав медичним закладам Миколаєва 5 машин швидкої допомоги, які були куплені в Європі Фондом Вадима Новинського.

«Фонд Вадима Новинського разом з УПЦ реалізує один з найбільш масштабних проєктів доставки машин швидкої допомоги в регіони, які наближені до бойових дій. Мета – завезти в Україну і передати регіонам, що найбільше потребують, мінімум 100 машин швидкої допомоги», – йдеться у повідомленні.

Одеська єпархія. Майже 130 днів з початку активних бойових дій на вокзалі м. Одеси священнослужителі Одеської єпархії та волонтери з числа православної молоді і прихожан зустрічають численних переселенців з чаєм, смаколиками та гарячими обідами.

Олександрійська єпархія.  З благословення архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа Преображенська парафія с. Пантіївки при православному центрі святих князів Бориса та Гліба провела благодійний обід для нужденних.

Полтавська єпархія. 30 червня 2022 року в гуманітарному центрі Полтавської єпархії біженцям і вимушеним переселенцям єпархіальні волонтери роздали харчові продукти та засоби гігієни. Також постраждалі від війни люди отримали текст молитви за мир в Україні.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 456