Священнослужителі Української Православної Церкви відспівали п’ятьох загиблих воїнів ЗСУ

У Житомирській, Полтавській, Дніпропетровській, Ніжинській та Харківській єпархіях священники  Української Православної Церкви відспівали полеглих Захисників України. У Волинській єпархії на сороковий день після загибелі на фронті воїна ЗСУ Андрія Яковлюка, сина клірика єпархії, відбулося заупокійне богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

29 червня 2022 року у Житомирі відбувся чин поховання загиблого Захисника України  Дмитра Цикала (1987 р.н.). Герой віддав своє життя, захищаючи Україну від атак російського агресора.

У співслужінні кліриків Житомирської єпархії чин відспівування звершив настоятель Іоанно-Богословського храму села Сонячне протоієрей Димитрій Гайдай.

Після завершення богослужіння отець Димитрій висловив слова співчуття рідним та близьким Захисника, а також запевнив у посиленій молитві за упокоєння душі спочилого.

Цього ж дня у Полтавській єпархії в останню дорогу провели загиблого воїна ЗСУ Вадима Забару.

Чин відспівування Захисника України у селі Мартинівка Карлівського району звершив благочинний Карлівського округу священник Богдан Довбака у співслужінні духовенства благочиння.

Віддати шану загиблому Герою прийшли керівники та жителі Карлівської та Мартинівської громад, побратими, з якими Вадим захищав Україну, однокласники, друзі. Стоячи на колінах вони провели загиблого бійця до його останнього місця спочинку.

30 червня 2022 року у Дніпропетровської єпархії настоятель храму Дванадцяти апостолів села Новоолександрівка Синельниківського району протоієрей Петро Горзов у селі Вербове Синельниківського району звершив чин відспівування воїна Василя Колодяжного, який загинув, даючи відсіч російській агресії.

«Василь Колодяжний мужньо стояв на захисті Батьківщини та стримував ворога на Луганщині», – йдеться у повідомленні.

Дніпропетровська єпархія висловлює співчуття родині Героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

Цього ж дня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний Бобровицького округу протоієрей Миколай Дорошко у співслужінні духовенства благочиння звершив чин поховання загиблого воїна Володимира Андріяша.

Жителі Бобровиці вишикувалися у живий коридор і стояли на колінах із квітами в руках, зустрічаючи траурний кортеж з тілом полеглого воїна додому.

Поховали захисника Батьківщини в рідному селі Рудьківка на місцевому кладовищі.

У Харківській єпархії клірик Вознесенського храму смт. Золочів ієрей Костянтин Сошин звершив чин відспівування загиблого Захисника України Даниїла Кофанова (2001р.н.), уродженця села Однобрівка.

Із загиблим воїном прощалися керівники територіальної громади,  військовий комісар, бойові побратимами, рідні та односельці.

1 липня 2022 року у Цуманському благочинні Волинській єпархій у сороковий день після загибелі на фронті воїна ЗСУ Андрія Яковлюка, сина настоятеля храму УПЦ в селі Олиця протоієрея Миколи Яковлюка, відбулося заупокійне богослужіння.

Богослужіння очолив благочинний округи протоієрей Віктор Михалевський.

Вічна пам’ять спочилим Героям!

Просмотров: 506