За минулий місяць в Українській Православній Церкві передали 12 автомобілів та іншу техніку для ЗСУ та медиків

За червень 2022 року у Миколаївській, Чернівецькій, Мукачівській, Володимир-Волинській, Олександрійській та Хмельницькій єпархіях на потреби ЗСУ та медичних установ було передано 12 автомобілів та іншу техніку. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим передав медичним закладам Миколаєва 5 машин швидкої допомоги, які були куплені в Європі Фондом Вадима Новинського. Зокрема, автомобілі були передані лікарням №4 та №5, пологовому будинку №1, ЦПМСД №3, Центру соціально-значущих хвороб.

Перед передачею митрополит Питирим та вікарій Миколаївської єпархії єпископ Варнава звершили чин освячення автомобілів.

«Це дуже важлива допомога, коли наші заклади несуть надмірне навантаження і займаються лікуванням поранених: і військових, і цивільних», – зазначила Ірина Шамрай, начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

Ірина Шамрай подякувала організаторам проекту за допомогу, яку назвала «надпотужною».

«Одразу 5 автомобілів наші заклади не отримували ще ніколи. Деякі взагалі не мали авто для транспортування хворих», – зазначила вона.

11 червня 2022 року стараннями парафіян храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці села Веренчанка Чернівецької єпархії було придбано автомобіль для потреб воїнів-односельчан, які нині захищають Україну на передовій.

Значну частину у збір коштів вклав виходець із села Веренчанка благочинний Солом’янського району м. Києва протоієрей Ярослав Шовкеник. Також активну участь у пошуку коштів для покупки автомобіля взяв голова Веренчанської ОТГ Бойчук Володимир Дмитрович.

Освячення автомобіля звершив настоятель парафії на честь Покрова Пресвятої Богородиці села Веренчанка протоієрей Сергій Шандро.

Також у Чернівецькій єпархії 15 червня 2022 року парафіяни храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Кут Баїнськ та місцеві жителі, на прохання воїна-односельчанина, який нині захищає Україну на передовій, придбали автомобіль для потреб ЗСУ.

Освячення автомобіля звершив настоятель храму ієрей Олександр Морозюк.

27 червня 2022 року у Мукачівській єпархії настоятель Покровського храму села Приборжавське звершив освячення автомобіля, який для потреб ЗСУ придбали благодійники і прихожани храму. В автомобіль завантажили спорядження та провізію для Захисників України.

Також настоятель парафії відслужив молебень перед відправленням на передову воїнів-односельчан.

Також у Мукачівській єпархії Петро-Павлівська парафія села Білки Іршавського благочиння долучилася до придбання спецавтомобіля для потреб Збройних Сил України.

Освячення автомобіля звершив благочинний Іршавського округу протоієрей Іоанн Лупак.

У Володимир-Волинській єпархії за пожертви братії Києво-Печерської Лаври, вірян парафії в ім’я св. Параскеви та духовно-просвітницького центру села Ратнів було придбано військовий позашляховик для ЗСУ. Після придбання автомобіль технічно модернізували для виконання медично-евакуаційних й санітарно-рятівних завдань та передали військовим.

Волонтери Олександрійської єпархії доставили на передову автомобіль «таблетку» та легковик, які були передані для воїнів ЗСУ жителями Дмитрівської громади. Перед відправкою небайдужі дмитрівчани завантажили автомобілі продуктами харчування.

Настоятель храму на честь Святих новомучеників і сповідників землі нашої міста Хмельницький протоієрей Олег Яворський передав представникам Державної прикордонної служби України безпілотник .

Парафія тісно співпрацює з волонтерами. Вони допомогли придбати й передати квадрокоптер за призначенням. Вручаючи безпілотник військовим, протоієрей Олег Яворський сказав: «Нехай цей маленький дрон допоможе вам у великій справі захисту нашої Батьківщини. А ми й надалі будемо підтримувати Збройні Сили України, посилено молитися за всіх, хто боронить нашу землю та просити в Бога милості і миру».

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 2085