У восьмі роковини від дня смерті Блаженнішого Митрополита Володимира у Києво-Печерській Лаврі звершили заупокійні богослужіння

5 липня 2022 року минає 8 років з дня смерті Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (1935-2014). У цей день у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі були звершені заупокійні богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після ранньої Божественної літургії панахиду на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира звершив намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству співслужила братія обителі у священному сані.

Наприкінці заупокійного богослужіння митрополит Павел звернувся до віруючих і розповів про життя і труди спочилого Предстоятеля.

«Спочилий Блаженніший був прикладом для кожної віруючої людини. Він ні в кого нічого не просив, але й не відмовлявся від того, що Господь посилав. Будемо, дорогі брати і сестри, завжди пам’ятати цього доброго пастиря, нашого наставника, невпинно молитися за нього і просити, щоб Господь упокоїв його в оселях праведних», – сказав владика.

В Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор у співслужінні академічного духовенства та кліриків м. Києва звершив Божественну літургію.

За богослужінням піднесли прохання за упокій Блаженнішого Митрополита Володимира, а також загиблих Захисників України та невинних жертв війни.

Після Літургії єпископ Віктор звершив панахиду на могилі спочилого Предстоятеля.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 2279