У єпархіях Української Православної Церкви вшанували пам’ять Блаженнішого Митрополита Володимира

5 липня 2022 року, у день восьмої річниці від дня упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира (1935-2014), у єпархіях Української Православної Церкви відбулися заупокійні богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

В день восьмої річниці від дня смерті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней у Георгіївському храмі Миколаївського Самарського пустинного чоловічого монастиря звершив заупокійну літію за спочилим першосвятителем.

За богослужінням молилися секретар Дніпропетровської єпархії протоієрей Миколай Ничипорук, намісник монастиря архімандрит Досифей (Савелов) та братія обителі.

Цього ж дня митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Божественну літургію у Миколаївському храмі міста Кривий Ріг .

За богослужінням були піднесені молитовні прохання за упокоєння душі спочилого Предстоятеля.

Після Літургії Високопреосвященніший владика у співслужінні духовенства звершив заупокійну літію за приснопам’ятним Митрополитом Володимиром.

У Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина панахиду за спочилим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром очолив митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

За богослужінням молився вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій.

За упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира піднесли також молитви у Браїлівському жіночому монастирі Вінницької єпархії.

Очолив заупокійну літію митрополит Вінницький і Барський Варсонофій.

Митрополит Кам’янський і Царичанський Володимир звершив заупокійну літію за приснопам’ятним Блаженнішим Митрополитом Володимиром.

Богослужіння відбулося у Миколаївському кафедральному соборі м. Кам’янське.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 761