Священники Української Православної Церкви відспівали шістьох загиблих Захисників України

У шести єпархіях Української Православної Церкви відбулися відспівування військовослужбовців ЗСУ, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

7 липня 2022 року у Волинській єпархії попрощалися із загиблим військовослужбовцем Миколою Дубиною.

Чин відспівування у Покровському храмі селища Цумань очолив протоієрей Віктор Михалевський у співслужінні настоятеля парафії протоієрея Михаїла Кулакевича та місцевого духовенства.

За словами очевидців, Микола Дубина загинув, прикривши собою молодого побратима.

Священники Володимир-Волинської єпархії провели в останню дорогу полеглого воїна Юрія Лесика.

«Юрій загинув, захищаючи Україну від російської навали на Сході України. Він добровільно пішов у лави ЗСУ на початку війни з Росією і до останнього подиху сумлінно виконував обовʼязок воїна-захисника», – йдеться у повідомленні.

Чин відспівування спочилого воїна духовенство Ковельського благочиння звершило у Хресто-Воздвиженському храмі селища Люблинець.

У Полтавській єпархії священнослужителі Карлівського благочиння звершили чин відспівування загиблого Захисника України Козачинського Сергія Івановича.

«Віддати шану загиблому Герою прийшли керівники та жителі Карлівської громади, військовослужбовці четвертого відділу Полтавського РТЦК та СПЮ, побратими, з якими Сергій захищав Україну, однокласники, друзі, знайомі. Стоячи на колінах карлівчани зустрічали загиблого Героя», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

З благословення митрополита Поліського і Сарненського Анатолія настоятель Покровського храму села Бронне Березнівського району протоієрей Андрій Найчук звершив відспівування загиблого воїна Івана Гвяздовського.

У надгробному слові отець Андрій – передав слова співчуття митрополита Анатолія дружині, дітям та рідним убієнного Захисника.

Поховали Героя на кладовищі в селі Бронне.

8 липня 2022 року священники Чернівецької єпархії у селі Крутеньки відспівали Захисника Батьківщини Юрія Молдована, який віддав своє життя у боротьбі проти російської агресії.

Очолив заупокійне богослужіння благочинний Хотинського округу протоієрей Анатолій Мандрюк у храмі в ім’я святителя Миколая села Крутеньки.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родинам героїв та просить всіх молитись за упокій його душі.

9 липня 2022 року у місті Могилів-Подільський священнослужитель Могилів-Подільської єпархії звершив чин похорону спочилого воїна ЗСУ Максима Цибульського, який віддав своє життя, захищаючи Україну від російської агресії.

Вічна пам’ять загиблим Героям!

Просмотров: 820