Від обстрілів постраждав скит Святогірської лаври в селі Адамівка

Як стало відомо, 9 липня 2022 року, від обстрілу значних ушкоджень зазнав храм на честь святителя Іоанна Шанхайського у скиту Святогірської лаври в Адамівці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт foma.in.ua.

Монахи та миряни ховалися у підвальному приміщенні під храмом. Постраждалих немає.

Як повідомив клірик Харківської єпархії протоієрей Федір Воскобойніков, який підтримує зв’язок із насельницями скиту, станом на вечір 9 липня у скиту перебувало «близько 45 осіб разом із духівником скиту архімандритом Всеволодом, старшою сестрою монахинею Євдокією, сестрами, працівниками та місцевими жителями, які знайшли притулок у стінах обителі».

Волонтери шукали транспорт, щоб евакуювати людей зі скиту. Авто, якими волонтери користувалися попередніми днями для евакуації людей, зламалися.

Допомогти волонтерам можна перерахувавши посильну пожертву на картку «ПУМБ» № 5355 2802 1229 5867 (одержувач Дмитро Назарчук).

Просимо молитов про архімандрита Всеволода, монахині Євдокії та всіх, хто перебуває в скиті.

Нагадаємо, раніше про влучення снарядів на територію скиту в Адамівці повідомлялося в травні. Тоді внаслідок вибухів були пошкоджені дахи будівель, вибило шибки, постраждали клумби та квітники, також на території скиту залишилася величезна вирва глибиною в три людські зрости.

На головній фото скита до війни

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1157