«Господи, що мені робити?» — Предстоятель про головне питання до Бога (відео)

У своїй проповіді на свято первоверховних апостолів Петра і Павла Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав важливе питання, яке варто кожному ставити в моменти особливого відвідування Богом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Архіпастиря, кожен християнин повинен жити за Божими заповідями — законами життя, які сповістили всьому світу апостоли.

«Вони навчили людей творити Божу волю, любити Бога, любити свого ближнього. Цими законами ми живемо і сьогодні», — наголосив він.

Предстоятель розповів про життєвий шлях святих апостолів і запропонував навчатись у них, як служити Господу.

Так, у апостола Павла, за словами Блаженнішого владики, «потрібно навчитися розумного питання, яке він поставив, коли йому з’явився Господь: “Господи, що мені робити?”».

Його Блаженство наголосив, що Бог присутній у житті людини завжди, хоча ми це можемо і не завжди відчувати.

«Але трапляються випадки, коли Господь відвідує людину особливим чином: або в якійсь скорботі глибокій, або в хворобі, або в благоденстві. Коли така особлива зустріч відбувається, і ми розуміємо, що Господь близько, ми повинні запитати: “Господи, що мені робити, як мені навчитися творити Твою святу волю, яка є нашим життям, яка є свята, угодна і досконала? “», — сказав Митрополит Онуфрій.

На такий заклик, зазначив Блаженніший владика, Господь відповість та вкаже, що треба у собі відкоригувати, підправити.

«Багато у житті ми робимо правильно, але й робимо багато неправильного. І цим питанням “Що робити?” — ми просимо Бога відкрити, як нам себе виправляти», — сказав він.

«Нехай молитвами святих апостолів Петра і Павла Господь дарує нам і ревнощі по вірі, і розум, і смиренність перед Богом, питання до Бога “Що мені робити?”, — побажав Предстоятель і продовжив. — Нехай Господь пошле мир на нашу землю, щоб перестали стріляти, вбивати один одного, щоб благодать Божа наповнила серця всіх нас, і щоб ми пройшли це земне життя в радості та вдячності Богові й у вічному та майбутньому житті спромоглися бути там, де знаходяться свв. апп. Петро і Павло – у Царстві Небесному, у Христі Іісусі, Господі нашому».

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 812