На чиновника, який зірвав богослужіння в Черкаській єпархії, подали в суд

Відносно голови Шрамківської ОТГ Анатолія Кулі відкрито досудове розслідування по ч.2.ст.161, ч.1.ст.180, ч.1.ст.364 Кримінального кодексу України, після того, як чиновник із групою підтримки зірвали освячення Миколаївського храму УПЦ у селі Кононівка Черкаської єпархії. Про це повідомила пресслужба Черкаської єпархії 11 липня 2022 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Деякі з вищезазначених статей передбачають покарання позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також розпочато внутрішнє розслідування стосовно дій майора Драбівського райвідділу поліції Кошового О.М. за ст.367 Кримінального кодексу України «Службова недбалість», який вирішив не запобігати порушенню закону та не захищати права та свободи громадян під час інциденту.

Нагадаємо, що 2 липня ці посадові особи брутально зірвали богослужіння в с.Кононівка Золотоніського району Черкаської області, порушивши цим права парафіян храму – громадян України.

У пресслужбі Черкаської єпархії зазначили, що інформуватимуть про подальшу долю цих порушників закону.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 2695