Предстоятель очолив престольне свято у храмі на честь Собору святих апостолів на Осокорках

13 липня 2022 року, у день Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у столичному храмі на честь Собору святих апостолів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили єпископ Бородянський Марк, духовенство храму та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

За Літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій рукоположив у сан ієромонаха клірика храму  на честь Собору святих 12-ти апостолів ієродиякона Феодосія (Забарного).

Наприкінці богослужіння звершили чин славлення. Настоятель храму протоієрей Миколай Різун подякував Предстоятелю за архіпастирський візит. Блаженніший владика привітав вірян зі святом та благословив паству.

Нагадаємо, у день пам’яті апостолів Петра і Павла Предстоятель очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 5723