У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 72

Воїни ЗСУ, медичні установи, біженці та нужденні продовжують отримувати духовну і матеріальну допомогу від Української Православної Церкви. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сімдесят другу частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 71.

Київська єпархія. У рамках гуманітарної місії «Любов перемагає» БФ «ФАВОР» спільно з волонтерами благодійного проєкту «Наша лепта» передав для 50 родин внутрішніх переселенців та багатодітних сімей продуктові набори.

До наборів увійшли продукти першої необхідності: рис, цукор, макарони, тушонка, згущене молоко, соняшникова олія та чай. Для сімей з немовлятами передали дитяче харчування та підгузки.

Житомирська єпархія. 8  липня 2022 року духовенство та віруючі Миколаївського собору м. Бердичева відправили до Центрального гуманітарного штабу міста нову партію допомоги для воїнів Збройних Сил України, вимушених переселенців та нужденних.

Кременчуцька єпархія активно співпрацює з волонтерами Кременчука, які допомагають ЗСУ. Спільними зусиллями для Захисників України передали сонячну батарею, літні берці, вогнегасники, навушники, окуляри, монокуляри, ножі, продуктові набори та інші необхідні речі.

Також голова єпархіального соціального відділу протоієрей Костянтин Маслов разом з православною молоддю відвіз дитяче харчування для нужденних діток.

Запорізька єпархія. 9 липня 2022 року прихожани храму святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова м. Запоріжжя провели традиційний щосуботній благодійний обід для нужденних.

«Віряни принотували вдома смачні блюда та принесли їх до храму, щоб нагодувати нужденних людей. На трапезу прийшли близько 50 чоловік», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

Могилів-Подільська єпархія. Настоятель храму в честь Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Муровані Курилівці протоієрей Василій Балан зустрівся з воїном ЗСУ, який захищає Україну на передовій.

«Наш герой від початку війни знаходиться на передовій і вже декілька разів переживав прямі попадання снарядів по своїх позиціях, але люди чудом залишалися живими. Чоловік лише на два дні приїхав додому у відпустку, але навіть за такий короткий час знайшов можливість відвідати храм, помолитись за богослужінням, подякувати о. Василію за молитви і знову попросити молитов за себе і своїх побратимів, які знаходяться на захисті нашої держави», – йдеться у повідомленні.

Кіровоградська єпархія. Благовіщенський храм м. Кропивницького з самого початку повномаштабного російського вторгнення в Україну видав близько 10 200 обідів нужденним та вимушеним переселенцями. Обіди готуються та видаються кожного дня, без вихідних. Станом на сьогодні парафія щоденно видає близько 120 обідів.

Харківська єпархія. 8 липня 2022 року з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія клірик Трьохсвятительського храму ієрей Сергій Казимир передав благодійну гуманітарну допомогу для воїнів ЗСУ.

11 липня 2022 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав засоби гігієни та медикаменти до пологового будинку Харкова. Благодійну гуманітарну допомогу медикам доправили священнослужителі та волонтери Харківської єпархії.

Цього ж дня настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Губарівка Богодухівського району Харківської області ієрей Микола Полянчиков та волонтери Харківської єпархії передали співробітникам Міністерства надзвичайних ситуацій міста Харкова гуманітарну допомогу. Також, отець Миколай звершив молебень та окропив святою водою особовий склад та техніку.

Одеська єпархія. 11 липня 2022 року з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела благочинний храмів Білгород-Дністровського округу протоієрей Рустик Виходцев доставив гуманітарну допомогу мешканцям смт. Сергіївка, які постраждали від ворожої ракети у ніч на 1 липня.

Кожен потерпілий отримав матеріальну допомогу та іконку святого мученика Іоанна Сочавського.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 217