Священники УПЦ відспівали загиблих мирних жителів у Харкові та захисника України на Рівненщині

13 липня 2022 року клірик храму Архістратига Михайла селища Лизогубівка Харківської області звершив відспівування загиблих внаслідок артилерійського обстрілу міста Харкова 11 липня. В Тетянівському храмі  Здолбунова священники Рівненської єпархії  відспівали воїна Романа Яремчука, котрий загинув на Донеччині, героїчно захищаючи нашу країну від ворога. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Харківської та Рівненської єпархій.

У Харкові ієрей В’ячеслав Каюн відспівав 17-річного хлопця та його батька, які при обстрілі проїжджали шиномонтаж на автомобілі.

Народився та виріс Роман Яремчук у місті Здолбунів. Роману було лише 25, на війну пішов добровольцем на початку березня 2022. Служив у піхоті, загинув під Краматорськом, внаслідок ворожого артобстрілу українських позицій.

Після чину похорону протоієрей Юрій Шевчук, настоятель Тетянівського храму, прихожанином якого був загиблий, звернувся зі словами співчуття до присутніх: «Сьогодні плаче не тільки Здолбунівщина, плаче вся Україна. Ми втратили Захисника України і просто хорошого хлопця. Висловлюю співчуття всій родині Романа, а також сестриці нашого храму Світлані Григорівній, бабці Романа. Зовсім недавно ми прощалися з мамою Романа, яку забрала страшна хвороба, а сьогодні молимося, щоб Господь і його оселив в оселях з праведними. Вічна пам’ять герою та низький уклін родині за сина».

Просмотров: 268