У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 73

Парафії, монастирі та благодійні організації Української Православної Церкви продовжують надавати необхідну допомогу воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сімдесят третю частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 72.

Київська єпархія. 11 липня 2022 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Дніпровського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк передав до столичного волонтерського центру «Пенсіонер» гуманітарну допомогу, зібрану стараннями парафії на честь апостола і євангеліста Марка. Допомога включала у себе м’ясні консерви, макаронні вироби, крупи та засоби особистої гігієни.

Кременчуцька єпархія. Щотижня єпархія збирає допомогу для нужденних людей, які живуть у зоні бойових дій. Цього разу, завдяки зусиллям та співпраці єпархії з благодійниками, постраждалим людям вдалося передати 500 кг. цукру та антисептики.

Полтавська єпархія. 13 липня 2022 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа волонтери Центру «Благо»‎, що діє при відділі благодійності та соціального служіння Полтавської єпархії, провели благодійний ярмарок під назвою «‎Чужих дітей не буває»‎ біля Горбанівського Богородичного монастиря м. Полтави.

Вінницька єпархія. Браїлівський жіночий монастир в черговий раз надав гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям зі всієї України, які знайшли прихисток в с. Потоки. Цього разу для постраждалих людей були привезені ліжка, матраци, традиційні продуктові набори та 500 кг картоплі.

Сумська єпархія. 15 липня 2022 року голова єпархіального центру реабілітації осіб, що постраждали від воєнних дій на території України, протоієрей Олександр Петренко передав гуманітарну допомогу військовослужбовцям, які захищають Сумщину від військового вторгнення російської армії.

Частина гуманітарного вантажу також спрямована для мешканців сіл Сумського району, що постраждали від бомбових ударів російської авіації та ракет (Битиця, Пушкарівка, Зелений Гай).

Запорізька єпархія. Для надання гуманітарної допомоги біженцям на парафіях єпархії створено спеціальні штаби з координації необхідних для цього зусиль. Одним із численних результатів таких зусиль стало придбання 1500 кілограмів картоплі. За приблизними підрахунками його має вистачити на місяць для 150 сімей.

За словами митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, надання гуманітарної допомоги, як і збирання необхідних для цього коштів, продовжуватиметься.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм.

 

Просмотров: 266