Дружина священника з Ірпеня не може ходити — необхідна термінова операція

Протоієрей Григорій Шлапак 11 років служив у храмі святителя Миколая при Державному податковому університеті в Ірпені. У травні настоятель церкви перейшов до “ПЦУ”, а ще раніше змусив старенького священника залишити парафію. Тепер отець Григорій не має де служити, а ще у нього дуже хворіє дружина. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань.

Батюшка народився у 1959 році у Вінницькій області. Закінчив Одеську семінарію й у 24 роки став священником.

«З дитячих років у мене був потяг до Церкви. У нас у роду хтось був дияконом і мені батьки казали, що можливо це покликання мені передалося. Я не міг пояснити, чому, коли я бачив у кінофільмах храми і священників, вінчання, чи обхід військ з іконою, мені це дуже подобалося. До того ж моя мама була віруюча: щодня молилася вранці і ввечері», — розповідає отець Григорій.

Коли він вступив до Одеської семінарії, ним зацікавилися партійні органи. Батюшка розказує, що у 80-их роках він був єдиним зі свого Барського району Вінницької області, хто пішов у духовну школу. З семінаристом хотіли провести виховну розмову, але він зумів уникнути неприємної зустрічі.

Отець Григорій служив на Вінниччині, потім — Одещині та Київщині, а його дружина Олена Іллівна працювала продавцем. Іноді їй доводилося стояти за прилавком по 10 годин, від чого в першу чергу страждали ноги.

Минулого року на медкомісії Олені Іллівні призначили другу групу інвалідності. Коли почалися воєнні дії, отець Григорій з дружиною виїхали у Вінницьку область, а у квітні повернулися.

«Жили у холодній квартирі, не було ні води, ні електроенергії. Приїхали в лікарню, а там подивились дружину і сказали, що її ноги у дуже поганому стані, потрібно повністю міняти колінні суглоби, ставити протези в обидва коліна», — говорить священник.

Щоб вилікувати дружину отцю Григорію треба зібрати близько 300 тис. грн. У його сім’ї немає таких коштів, тому він звертається до усіх добрих людей з проханням про фінансову допомогу. Отець Григорій дуже хоче бачити свою кохану дружину здоровою і просить молитися за її одужання.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на карту Приватбанку: 4149 4378 6825 5579
Одержувач: Шлапак Григорій Миколайович.

Просмотров: 3827