У Богуславі віруючі Свято-Троїцького храму Білоцерківської єпархії підтвердили вірність УПЦ

17 липня 2022 року у місті Богуслав Київської області прихильники “ПЦУ” влаштували незаконні збори територіальної громади. У той час, як в Будинку культури жителі Богуслава голосували за передачу храму розкольникам, віруючі релігійної громади молилися біля Свято-Троїцького храму Білоцерківської єпархії та вкотре заявили про бажання залишитися в УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на правозахисницю Вікторію Кохановську у Facebook.

Прихильники “ПЦУ” зібралися у місцевому Будинку культури, причому вони вже мали списки з проставленими голосами «за». «Ми збирали підписи у середу, четвер та п’ятницю», – пояснила одна з організаторів зборів, при цьому на запитання: «За яку Церкву ви збираєте підписи?», вона відповіла: «УПЦ КП». У всіх, хто хотів пройти до закладу, люди у військовій формі перевіряли паспорти та вимагали місцеву реєстрацію.

На цьому «вічі» у Будинку культури територіальна громада проголосувала за переведення Троїцького храму УПЦ в “ПЦУ”. Декілька активістів попрямували до храму, щоб вимагати ключі, проте віруючі УПЦ, які зібралися на прихрамовій території, ключі не віддали.

Парафіяни Свято-Троїцького храму ще раз заявили, що залишаються в УПЦ.

«Ми повинні захищати себе – в юридичному полі, молитовно, з любов’ю в серці, з повагою», – наголосив один зі священників.

Юрист Вікторія Кохановська при цьому констатувала, що храм у Богуславі відстояли, а збори територіальної громади не мають юридичної сили.

Просмотров: 3822