У скит Святогірської лаври в Адамівці доставлено гуманітарну допомогу (відео)

19 липня 2022 року, з благословення митрополита Донецького та Маріупольського Іларіона, відбулася чергова поїздка з місією доставки гуманітарних вантажів до Успенської Святогірської лаври. Допомогу волонтери доставили для монахів та біженців, які перебувають у скиту святителя Іоанна Шанхайського в Адамівці на Донеччині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Донецької єпархії.

Очолив поїздку протоієрей Іоанн Устименко, який несе своє служіння в місті Краматорськ. У доставлений вантаж входила велика кількість харчових продуктів, консервації, речей першої потреби побутового та господарського застосування.

Насельниці та миряни, які перебувають у скиті, висловили глибоку вдячність усім, хто брав участь у зборі та доставці допомоги.

На сьогодні у скиту знаходиться близько 45 осіб разом зі скитоначальником архімандритом Всеволодом, старшою сестрою монахинею Євдокією, сестрами, трудниками та місцевими жителями. Також на найближчих вулицях проживають ще близько 20 осіб. Були влучення, є пошкодження. Світло та інтернет відсутні з кінця квітня, зв’язок є у певних місцях, але не завжди є безпечна можливість у ці місця потрапити. Попри труднощі, коло богослужінь проводиться постійно.

“Дякуємо Господу за все! У зв’язку з напруженою обставиною, що залишається, просимо молитов за нашу обитель!”, – пишуть в скиту.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 827