Парафіяни в молитовному стоянні захистили свій собор у Шепетівці від захоплення прихильниками “ПЦУ”

20 липня 2022 року у Шепетівці Хмельницької області віряни зібралися біля Михайлівського кафедрального собору на молитовне стояння, оскільки постала загроза захоплення святині прихильниками “ПЦУ”. Про це на сторінці собору у Facebook повідомили парафіяни, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

8 липня за вказівкою міської влади Михайлівський кафедральний собор УПЦ незаконно передали “ПЦУ”, підробивши реєстраційні документи. Парафіяни подали до суду на начальника Хмельницької ОВА. Собор опечатали. Не чекаючи на рішення суду, активісти “ПЦУ” спробували захопити храм.

Вдень до собору прийшли міцні молодики під керівництвом Миколи Дорощука з ВО «Свобода», який брав участь у першій спробі захоплення собору 7 травня. Дорощук, колишній голова райадміністрації міста Шепетівка, відомий також тим, що у 2016 році незаконно передав в оренду 57 га землі, через що прокуратура порушила проти нього кримінальну справу. Разом з прибічниками “ПЦУ” прибули вантажівки із робітниками.

Дізнавшись про появу рейдерів, до храму прийшли члени Михайлівської релігійної громади УПЦ. Священник піднявся на дзвіницю і дзвоном закликав віруючих на захист храму. Парафіяни стали перед замкненими дверима і молилися.

Рейдери з “ПЦУ” були вимушені залишити прихрамову територію.

Просмотров: 1310