Священнослужителі Української Православної Церкви відспівали дев’ятнадцятьох полеглих Захисників України

У Київській, Чернівецькій, Володимир-Волинській, Полтавській, Полісько-Сарненській, Шепетівській та Одеській єпархіях священнослужителі Української Православної Церкви провели в останню дорогу дев’ятнадцятьох воїнів ЗСУ, які загинули, обороняючи Україну від російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

22 липня 2022 року у Свято-Троїцькому Іонинському монастирі м. Києва відспівали загиблого 22-річного воїна ЗСУ Михайла Демьянова, який загинув 13 липня, захищаючи Україну від російської агресії.

Чин відспівування і похорону очолив духівник загиблого Героя, уставщик Києво-Печерської Лаври архімандрит Полікарп (Линенко) у співслужінні братії Троїце-Іонинського монастиря у священному сані.

У слові після відспівування отець Полікарп підкреслив мужність полеглого Героя, який, незважаючи на смертельну небезпеку, пішов захищати нашу Батьківщину.

Поховали Героя на Берковецькому кладовищі.

У Чернівецькій єпархії відспівали двох Захисників Батьківщини.

Благочинний Путильського округу протоієрей Димитрій Сімчук у храмі на честь преподобної Параскеви села Усть-Путила очолив чин відспівування загиблого воїна Миколая Горбана.

У селі Зарожани благочинний Хотинського округу протоієрей Анатолій Мандрюк очолив чин відспівування полеглого воїна Андрія Божека.

Чернівецько-Буковинська єпархія висловлює співчуття родинам героїв та просить всіх молитись за упокій їхніх душ.

20 липня 2022 року священники Володимир-Волинської єпархії у с. Олеськ Ковельського району відспівали Захисника України Валентина Вавриша.

«Валентин Вавриш до війська був мобілізований 18 травня цього року. 15 липня помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова через тяжкі поранення під час боїв на Донеччині. Бійцю у червні виповнилося 35 років», – йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Заупокійне богослужіння очолив настоятель Преображенського храму с. Куснища протоієрей Миколай Каліщуку співслужінні духовенства Володимир-Волинської єпархії.

20 липня 2022 року у Полтаській єпархії відспівали трьох полеглих воїнів.

У Великобагачанській громаді попрощалися із воїном Владиславом Гречихиним, який загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу 12 липня на Донеччині.

Чин відспівування воїна Владислава очолив благочинний Великобагачанського округу протоієрей Василій Фазан у співслужінні духовенства благочиння.

Провести в останню путь полеглого бійця прийшли представники влади, рідні, друзі тамешканці громади.

У с. Драбинівці благочинний Новосанжарського округу протоієрей Ярослав Михайлик звершив чин відспівування загиблого воїна Едуарда Цвітченка, який загинув внаслідок ворожого артилерійського та мінометного обстрілу.

У Нових Санжарах в останню дорогу провели загиблого воїна Ярослава Луговського.

«З перших днів війни Ярослав без вагань став на захист нашої країни. Та під час здійснення ворогом артилерійського та мінометного обстрілу отримав поранення, несумісні з життям», – йдеться у повідомленні.

Чин відспівування очолив настоятель Свято-Троїцького храму селища Нові Санжари священник Володимир Костенко у співслужінні настоятеля Георгіївського храму села Лелюхівка священника Володимира Чередніченка.

Священнослужителі Полісько-Сарненської єпархії у с. Орлівка Березнівського району відспівали полеглого Захисника України Сергія Зубчика.

Чин відспівування загиблого воїна Сергія звершив настоятель Воскресенського храму села Орлівка протоієрей Олександр Кравчук у співслужінні священників із сусідніх парафій.

Після звершення заупокійного богослужіння протоієрей Олександр Кравчук передав від митрополита Поліського і Сарненського Анатолія слова співчуття.

У Михайлівському кафедральному соборі Шепетівської єпархії відбулося відспівування загиблого Захисника України воїна Бориса.

Духовенство та парафіяни собору висловлюють щирі співчуття рідним та близьким спочилого Героя і закликають усіх вірних молитися за упокоєння його душі.

Ще десятьох воїнів провели в останню дорогу священнослужителі Одеській єпархії. Зокрема:

В Архангело-Михайлівському храмі Новоселівки благочинний Саратського округу протоієрей Миколай Костов у співслужінні настоятеля храму протоієрея Григорія Тіку та священників із сусідніх парафій звершив чин відспівування убієнного воїна Валерія.

Священнослужителі Білгород-Дністровського округу провели в останній путь воїна Романа Підченка, мешканця села Підгірне.

У Пантелеймонівському храмі с. Ліски Кілійського благочиння настоятель храму протоієрей Олег Тимофєєв у співслужінні священників із сусідніх парафій відспівав загиблого воїна Олександра Зелькова.

У Всіхсвятському храмі Одеси відспівали воїна Сергія Врублевського. Чин похорону звершив настоятель храму протоієрей Ярослав Репський.

У Миколаївському храмі Біляївки відбулося відспівування загиблого воїна Віктора Григорьєва, який загинув внаслідок тяжкого поранення під Миколаєвом. Чин похорону очолив настоятель храму протоієрей Віктор Мандра у співслужінні духовенства Біляївського благочиння.

У Михайлівському храмі с. Михайлівка благочинний Саратського округу протоієрей Миколай Костов у співслужінні настоятеля храму протоієрея Іоанна Братинова та настоятелів храмів навколишніх сіл провели в останню путь загиблого воїна Сергія Атанасова, мешканця села Долинка.

У Преображенському храмі с. Великодолинське відспівали воїна Віталія Тимченка.

Овідіопольська громада Одеської області попрощалася зі своїм захисником Андрієм Грибковим.

Ізмаїл попрощався із Захисником України, старшим лейтенантом Євгеном Ромовським, що героїчно загинув у Луганській області. Чин відспівування очолив архієпископ Болградський Сергій у співслужінні духовенства міста.

Також в Ізмаїлі відбулося прощання із загиблим бійцем Владиславом Гузенком.

Вічна пам’ять загиблим Героям!

 

Просмотров: 1239