Людина, яка не припиняє каятися, зрештою перемагає свої немочі — Предстоятель (відео)

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх проводити чисте життя і намагатися невпинно виправляти себе, якщо хтось впаде в гріх, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Кожна людина повинна намагатися бути целомудренною, тобто старатися проводити чисте життя, — сказав Архіпастир. — Якщо ми навіть спотикаємося, десь падаємо в якісь пороки, немочі, то ми повинні каятися і знову й знову себе виправляти».

Предстоятель звернув увагу, що іноді людині доводитися боротися з певним гріхом все своє життя.

«Покаялася – знов упала, знову покаялася – знов упала. Та людина, яка не припиняє каятися, зрештою перемагає свої немочі», — підкреслив він.

За словом Його Блаженство, ми повинні намагатися жити целомудренно, проте, якщо згрішимо, каятися.

«Ми повинні не соромитися сказати Господу: “Боже, прости мене, я згрішив! Допоможи мені, Боже більше цього не робити”, — закликав Блаженніший владика. — І Бог обдарує нас тою мудрістю, яка потрібна людині для того, щоб без якихось втрат і трагедій пройти своє земне життя і досягнути вічного спасіння на Небі у Христі Іісусі Господі нашому».

Просмотров: 1015