У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 76

У єпархіях Української Православної Церкви надають духовну, моральну і матеріальну допомогу воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сімдесят шосту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 75.

Чернівецька єпархія. Парафіяни храму на честь Успіння Божої Матері села Товтри Заставнівського благочиння, які на даний момент перебувають за кордоном, систематично надсилають гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям, які проживають в Чернівецький області.

22 липня 2022 року одну з парафій Чернівецької єпархії відвідав військовий ЗСУ і пожертвував значну суму грошей з проханням помолитись за воїна Віталія та його побратимів. Всю суму, яку пожертвував воїн, настоятель парафії передав до Консисторії Чернівецько-Буковинської єпархії на потреби військових ЗСУ та вимушених переселенців.

Чернівецька єпархія просить усіх небайдужих теж молитися за воїна Віталія, його побратимів та за всіх воїнів ЗСУ.

Вінницька єпархія. 22 липня 2022 року Браїлівський жіночий монастир передав чергову гуманітарну допомогу в село Потоки для переселенців, які декілька днів тому знайшли собі прихисток у цьому населеному пункті.

Знову були передані матраци, ковдри, пледи, одяг, засоби особистої гігієни, посуд, картоплю та інші продукти харчування.

Одеська єпархія продовжує реалізовувати свою соціальну місію в умовах війни, напливу переселенців та зростання числа людей, які потребують допомоги. Зокрема:

  • Настоятель храму св. муч. Віктора в Авангарді протоієрей Петро Гайдук  завдяки фонду «Ти Українець» зміг підготувати для прихожан продуктові набори, що включали фрукти, соки, випічку та солодощі;
  • Парафіяни Катерининського храму в Ізмаїлі на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Імановим регулярно відвідує притулок, у якому проживають переселенці, поповнюють їхній запас продуктів та побутової хімії;
  • Актив храму свв. Григорія Богослова та мучениці Зої в місті Одеса на чолі з настоятелем протоієреєм Георгієм Грицьком щодня годують комплексними обідами до ста людей;
  • Спортивний відділ Одеської єпархії у рамках проєкту «Подаруй мрію» здійснив заповітне бажання дітей переселенців із Луганщини – подарував родині собаку породи йоркширський тер’єр. Половину суми, яку коштував пес, вдалося зібрати відділу, решту пожертвували небайдужі люди. Також співробітники Спортивного відділу придбали для дітей скейт та солодощі.
  • Православна громада Одеси організовує годування в Суворовському та Приморському районах міста. Щоденно священнослужителі та волонтери пригощають чаєм з випічкою всіх бажаючих на Залізничному вокзалі, а щовівторка тут також роздають гарячі страви – зазвичай людям, які евакуюються з інших регіонів України.

Житомирська єпархія. 20 липня 2022 року до Благовіщенського собору міста Коростишів було доставлено п’яту партію благодійної гуманітарної допомоги загальною вартістю у 300 тис. грн. Цю допомогу, як і попередні, було організовано трудами настоятеля храму, благочинного Коростишівського району архімандрита Якова (Шумова) та з допомоги людей доброї волі.

У склад гуманітарного вантажу входили продукти харчування, дитяче харчування, предмети особистої гігієни, медикаменти та багато іншого. Загальна маса допомоги – понад півтори тонни.

Допомогу роздали нужденним, багатодітним сім’ям, людям з інвалідністю, біженцям, переселенцям та людям пенсійного віку. Частину допомоги передали до спеціалізованих закладів та організацій, які займаються підтримкою потребуючих людей.

Загалом настоятель і парафіяни Благовіщенського собору надали благодійну допомогу нужденним людям на суму понад 1, 3 млн. грн.

Також у Житомирській єпархії священники стали донорами крові для воїнів ЗСУ.

Полтавська єпархія. 24 липня 2022 року у храмах міста Полтави після Божественної літургії відбулися благодійні трапези для прихожан і всіх нужденних.

Нагадаємо, Відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань доставив гуманітарну допомогу жителям Слов’янська та Чернігівщини.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 198