Єпископ Баришівський Віктор взяв участь у заході з нагоди Дня Української державності

28 липня 2022 року у Софії Київській відбувся захід з нагоди Дня Української державності. Це свято встановлено указом Президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія  Українську Православну Церкву представляв вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор.

На заході були присутні представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, голова Державної служби з питань етнополітики і свободи совісті Олена Богдан, народні депутати та державні службовці.

Єпископ Віктор виголосив слово, у якому, зокрема, зазначив: «Досить символічно, що відзначення Української державності встановлено в той день, коли Церква вшановує нашого великого Хрестителя і Державотворця — святого рівноапостольного князя Володимира, світоглядний і цивілізаційний вибір якого назавжди проклав вектор християнського буття нашого народу. Саме святий князь Володимир є творцем і початківцем нових перспектив, нової епохи — золотої доби, надбання якої усі ми, його нащадки, прагнемо зберегти від ворожих нападів і розвинути для достойного майбутнього нашої держави України».

Просмотров: 1703