Предстоятель у День Хрещення Русі — про єдиний спосіб для людства стати кращим (відео)

У своїй проповіді в День Хрещення Русі Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що сьогодні багато говорять про те, що людству необхідно ставати кращим, але за його словом, є єдиний шлях як цього досягнути, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми молимося святому князю Володимиру, щоб він дав нам силу виправляти себе. У нас є таке бажання і багато це озвучують, – стати кращими, людство має стати кращим, — сказав він і продовжив. — Так, людство має стати кращим, але це робиться єдиним шляхом — коли намагатися стати кращим буде кожен із нас».

Архіпастир підкреслив, що виправляти потрібно не інших, а себе.

«Якщо ми будемо поганими, а інших виправлятимемо, то ми в цьому не досягнемо ніяких результатів, позитивних, добрих плодів від наших зусиль не буде, — зазначив він. — Кожен із нас повинен заглянути в себе і запитати: “чи є я дійсний син, нащадок святого князя Володимира не тільки по плоті, але і по духу, чи я маю ту доброту, любов до Бога, яку мав князь Володимир, чи я маю любов до ближнього, яку мав святий князь Володимир, чи я вмію прощати ближнім, як це робив князь Володимир?”».

За словом Блаженнішого владики, навіть, якщо ми це маємо, не можна зупинятися. «Це похвально, але всі чесноти вдосконалюються і людина повинна намагатися постійно ставати кращою. Якщо вона є поганою, то повинна намагатися стати доброю, а якщо добра, то — ставати ще добрішою. Нехай молитвами святого князя Володимира Господь благословить всіх нас», — побажав Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 453