У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 78

В Українській Православній Церкві продовжують надавати допомогу Захисникам України, медичним закладам, вимушеним переселенцям, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сімдесят восьму частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 77.

Бориспільська єпархія. 28 липня 2022 року секретар Бориспільської єпархії єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій у супроводі співробітників Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань привіз гуманітарну допомогу у постраждалі села Бориспільської єпархії. Багатодітні сім’ї, літні люди та нужденні жителі Калити, Заворичів, Шевченкового отримали продукти харчування, теплі речі та засоби гігієни.

Чернівецька єпархія. 23 липня 2022 року жителі села Чагор та парафіяни місцевого храму в ім’я святого великомученика Димитрія Солунського придбали автомобіль для потреб воїна-односельчанина та його побратимів, які захищають нашу Батьківщину від російського вторгнення на фронті.

Настоятель Димитрівського храму протоієрей Петро Блага освятив автомобіль, після чого його підготували до відправки на передову та завантажили гуманітарною допомогою.

Одеська єпархія. У липні парафіяни храму в ім’я святої Катерини міста Ізмаїл на чолі із своїм настоятелем протоієреєм Олександром Імановим декілька разів відвідали притулок, у якому проживають переселенці. Постраждалим від війни людям була надана гуманітарна допомога у вигляді продуктових наборів та засобів побутової хімії.

Полтавська єпархія. 25 липня 2022 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у Гуманітарному центрі єпархії було зібрано благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування Захисникам України, які знаходяться в зоні активних бойових дій.

Секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук спільно з волонтерами Громадської спілки «Закарпатські Ґазди», лідером і вокалістом українського рок-гурту «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» Сергієм Танчинцем, барабанщиком гурту Олексієм Бережним доставили гуманітарну допомогу військовослужбовцям, які знаходяться в зоні активних бойових дій.

Волонтери провідали мукачівських героїв-прикордонників на передовій та передали їм транспортний засіб, засоби захисту та продукти харчування.

Нагадаємо, Українська Православна Церква передала місту Харкову десять машин швидкої допомоги.

Цього ж дня у рамках благодійного соціального проєкту «Любов милосердствує» понад двадцять донорів з числа духовенства та вірян Запорізької єпархії здали кров у донорському центрі Запорізької міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги (лікарня №5), де наразі проходять лікування та реабілітацію поранені з числа військовослужбовців ЗСУ та цивільних осіб.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 439