У Київських духовних школах розпочались вступні іспити

200 абітурієнтів подали документи цьогоріч на денну та заочну форми навчання.

1 серпня 2022 року з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра в Київських духовних школах розпочались вступні іспити на денне відділення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС та orthodox.cn.ua.

Цьогоріч документи для вступу на денну форму навчання до Семінарії подали 62 абітурієнти, а до магістратури — 32.

На заочне відділення Київської духовної семінарії подали документи 55 абітурієнтів, а до Київської духовної академії — 51.

У екзаменаційну комісію під головуванням Ректора академії також увійшли Голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви, професор та викладач КДА митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та інші члени професорсько-викладацької корпорації.

Абітурієнти складали іспити на знання біблійних наук, догматики, церковної історії та іноземних мов.

Екзамени проходять з 1 по 5 серпня, під час яких абітурієнти мають показати знання Святого Письма, богослов’я, церковної історії, іноземних мов, церковнослов’янської мови та молитов. Також вступники в один з наступних днів будуть писати твір на вказану тему.

Цього ж дня владика ректор, за традицією, проводив співбесіду з абітурієнтами.

Перед початком іспитів в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері був звершений молебень, який очолив перший проректор протоієрей Сергій Ющик.

Просмотров: 684