Священнослужителі Полтавської, Володимир-Волинської та Кам’янської єпархій провели в останню дорогу полеглих Захисників України

Священнослужителі Української Православної Церкви відспівали трьох воїнів ЗСУ, які загинули, захищаючи нашу Батьківщину від російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Полтавської, Володимир-Волинської та Кам’янської єпархій.

1 серпня 2022 року благочинний Великобагачанського округу Полтавської єпархії протоієрей Василій Фазан у співслужінні духовенства благочиння звершив чин відспівування 24-річного воїна ЗСУ Сергія Лукаша.

«Сергій пішов захищати Україну на початку війни – 5 березня. В боях за Батьківщину отримав осколкові поранення обох ніг, плеча та контузію. Після реабілітації мав змогу залишитися вдома, але не вагаючись, вирішив повернутися до фронтових побратимів», – йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Загинув воїн Сергій, захищаючи нашу Вітчизну від російської агресії у Донецькій області.

Поховали Захисника у селищі Велика Багачка.

2 серпня 2022 року священники Володимир-Волинської єпархії провели в останню дорогу полеглого Захисника України Івана Шишка.

Чин відспівування загиблого воїна Іоанна у храмі на честь Різдва Божої Матері села Здомишель очолив благочинний Ратнівського округу протоієрей Анатолій Гурський.

Після заупокійного богослужіння отець благочинний висловив щирі співчуття рідним і близьким полеглого Героя та закликав усіх до молитви за спочилого.

Цього ж дня у місті Верхівцево Дніпропетровської області священники Кам’янської єпархії відспівали полеглого Захисника України Олександра Заботіна.

Чин похорону звершив благочинний Верхівцевського округу протоієрей Володимир Хілевич.

Духовенство та миряни Кам’янської єпархії висловлюють співчуття рідним та близьким спочилого воїна.

Вічна пам’ять полеглим Захисникам!

Просмотров: 365