У Вінницькій та Київській єпархіях передали ЗСУ авто та іншу техніку

У Вінницькій та Київській єпархіях передали військовим Збройних сил України автомобілі та іншу техніку, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посланням на пресслужби єпархій.

4 серпня 2022 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій передав придбану стараннями духовенства, мирян та благодійників Вінницької єпархії, необхідну техніку для військовослужбовців ЗСУ

“Впродовж останніх місяців, коли війна з боку російської федерації спіткала Україну, Вінницька єпархія активно допомагає вимушеним переселенцям та особливо Збройним Силам України. Митрополит Варсонофій особисто освятив автомобілі, які були передані для потреб захисникам нашої країни. Храми нашої єпархії долучились до збору коштів для ЗСУ в спеціальних скриньках, які власне розмістили самі військові”, – йдеться у повідомленні.

Митрополит Варсонофій подякував меценатам, духовенству та мирянам єпархії, які активно долучились до справ, які підтримують захисників України.

Спілкуючись з військовими, владика Варсонофій побажав як найшвидшої перемоги нашої Держави у війні над агресором і запевнив, що зі своєї сторони Вінницька єпархія й надалі буде допомагати збройним силам, а також робити усе можливе задля перемоги України.

5 серпня священники Волинської єпархії архімандрит Онуфрій (Куц) та протоієрей Юрій Зарафутдінов передали позашляховик одному з підрозділів ЗСУ. Про це повідомив отець Онуфрій на своїй сторінці у Facebook.

За словами священників, придбаний автомобіль призначений для евакуаційно-рятувальних та медико-санітарних цілей. «Вивезення поранених – завжди болюча тема, яка потребує відповідних транспортних засобів», – зауважив архімандрит Онуфрій (Куц).

Машину придбали на пожертви монахів Києво-Печерської Лаври, настоятеля і парафіян «Афганського» храму Києва, священників та вірян УПЦ.

Просмотров: 1981