На Київщині та Рівненщині відкриті кримінальні провадження щодо мера Боярки та представників “ПЦУ”, які “переводили” у розкол парафії УПЦ

На Київщині та Рівненщині відкриті кримінальні провадження щодо мера міста Боярка та представників “ПЦУ” селі Івачків Здолбунівського благочиння, які незаконно “переводили” у розкол парафії УПЦ та розпалювали міжконфесійну ворожнечу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ та пресслужбу Рівненської єпархії.

11 серпня 2022 року Святошинський районний суд Києва ухвалив ухвалу про порушення проти мера міста Боярка Олександра Зарубіна кримінальної справи за перевищення посадових повноважень. Про це повідомила помічниця-консультантка депутата Кам’янець-Подільської міськради, юристка та голова Всеукраїнського сестринства Марії Магдалини Вікторія Кохановська на своїй сторінці у Facebook.

Кохановська пояснила, що місцева влада, ухвалюючи рішення про заборону чи обмеження діяльності УПЦ, перевищує свої повноваження, тому що подібні рішення може приймати лише Верховна Рада та Президент. Також юрист припустила, що чиновники використовують боротьбу з Церквою, щоб відволікати громадськість від своїх промахів і навіть посадових злочинів. «Пане Зарубін, а у вас все гаразд із благодійними фондами, про які ви не хочете давати звітність? У вас все добре із закупівлями?» – запитала Кохановська і пообіцяла чиновникам представити факти «про ваші зарплати, про ваші надбавки, про ваші премії».

Юрист нагадала чиновникам, що їх обрав народ і будь-якої миті може добитися їх зняття, використовуючи статтю 40 Закону України.

Правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження стосовно представників “ПЦУ”, котрі у незаконний спосіб провели збори з так званого переходу парафії УПЦ, розпалювали міжконфесійну ворожнечу у селі Івачків Здолбунівського благочиння

Провадження відкрито за кількома статтями КК України по фактах : підроблення та використання підроблених документів, розпалювання релігійної  ворожнечі,

Відкриття кримінального провадження прокоментувала правозахисниця Рівненської  єпархії УПЦ Раїса Дмитренко: «По всіх парафіях УПЦ, де були проведені псевдозбори з так званих переходів, відкриті кримінальні провадження. Це свідчить про те, що релігійними громадами зібрано достатньо доказів, щоб апелювати у суді і добиватися справедливості. Україна правова держава, тому за кожну вчинену протиправну дію – кожен понесе відповідальність перед законом».

Просмотров: 1181