Священники Української Православної Церкви провели в останню дорогу загиблих Захисників України

Священнослужителі Полтавської, Чернівецької, Кам’янської, Тульчинської, Рівненської та Полісько-Сарненської єпархій відспівали воїнів ЗСУ, які віддали свої життя, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

9 серпня 2022 року священники Полтавської єпархії відспівали двох полеглих Захисників України.

У селі Андріївка Михайлівської ОТГ благочинний Машівського округу протоієрей Анатолій Чулей звершив чин похорону 25-річного воїна Віталія Тіщенка.

У Великорублівській громаді настоятель Преображенського храму с. Милорадове протоієрей Василій Луценко звершив чин похорону 45-річного воїна Андрія Юхименка.

Наступного дня клірик Полтавської єпархії священник Олексій Смірнов у Біркінському старостинському окрузі відспівав Захисника Батьківщини Сергія Чирку.

Духовенство та віряни Полтавської єпархії висловлюють щирі співчуття рідним та близьким полеглих Героїв та закликають усіх до молитви за упокоєння їхніх душ.

Також трьох Захисників Батьківщини в останню дорогу провели священники Чернівецької єпархії.

11 серпня 2022 року благочинний Сторожинецького округу протоієрей Василій Ковальчук у храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Великий Кучурів очолив чин відспівування полеглого воїна Димитрія Чобана.

Цього ж дня клірик Чернівецької єпархії архімандрит Никодим (Сухолотюк) у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Слобода-Комарівці Сторожинецького благочиння очолив чин відспівування полеглого воїна Анатолія Няйка.

12 серпня 2022 року клірик Новоселицького благочиння протоієрей Валерій Карпелюк у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Подвірне очолив чин відспівування полеглого воїна Димитрія Кіф’яка.

Чернівецька єпархія висловлює співчуття родинам Героїв та просить всіх молитись за упокоєння їхніх душ.

11 серпня 2022 року на Дніпропетровщині, у смт. Кринички попрощалися із полеглим воїном Максимом Єрмоловичем (1988 р. н.).

Чин похорону очолив благочинний Криничанського округу (Кам’янська єпархія) протоієрей В’ячеслав Мозговий.

Духовенство та миряни Кам’янської єпархії висловлюють щирі співчуття рідним та близьким полеглого Захисника та просять молитися за упокоєння його душі.

Цього ж дня у Тульчинській єпархії звершили чин похорону загиблого воїна Михайла Швеця.

Заупокійне богослужіння очолив настоятель Покровського храму села Ковалівка протоієрей Григорій Юраш.

Поховали Героя у його рідному селі Головеньки.

12 серпня 2022 року у Георгіївському храмі м. Здолбунова Рівненської єпархії відбулося прощання із полеглим воїном Ігорем Старком. Очолив чин похорону настоятель храму протоієрей Іоанн Дубинецький у співслужінні благочинного Здолбунівського округу та священників із сусідніх парафій.

«Ігор Старко був прихожанином Георгіївської церкви, допомагав її будувати. Все життя він працював будівельником, коли ж розпочалась війна, одним з перших, 24 лютого, пішов до військомату, а 26 лютого – вже був на фронті. Друзі та сусіди пригадують загиблого воїна, як хорошого і люблячого чоловіка, котрий працював і трудився задля своїх трьох дітей і дружини. Загинув Захисник України у день свого народження, 4 серпня, коли йому виповнилось 45 років», – йдеться у повідомленні пресслужби Рівненської єпархії.

У Полісько-Сарненській єпархії в останню дорогу провели загиблого 27-річного Захисника України Андрія Басика. Чин відспівування в Іллінському храмі села Антонівка очолив протоієрей Василій Юрочко.

Після поховання воїна отець Василій передав слова співчуття митрополита Поліського і Сарненського Анатолія рідним та близьким убієнного Героя.

Просмотров: 1333