У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 81

У єпархіях Української Православної Церкви надають духовну, моральну і матеріальну допомогу воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує вісімдесят першу частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 80.

Києво-Печерська Лавра. Братія обителі передала гуманітарну допомогу у вигляді харчових продуктів та одягу для мешканців Чернігівської області, які постраждали від російського вторгнення.

Київська єпархія. Перший проректор Київської духовної академії і семінарії, настоятель Воскресенського храму у м. Києві (храм пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану) протоієрей Сергій Ющик освятив два військових автомобіля, один з яких був придбаний благодійниками та волонтерами, інший – відремонтований та модернізований зусиллями прихожан храму та небайдужих людей.

Могилів-Подільська єпархія. Священники Чудо-Михайлівського храму с. Слобода-Шаргородська Шаргородського благочиння освятили автомобіль, придбаний сім’єю Півторак для потреб Захисників України.

Черкаська єпархія. 12 серпня 2022 року від БФ «Добрі справи» до Черкаської єпархії прибув гуманітарний вантаж масою 5 тонн.

З благословення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія Відділ соціального служіння і благодійності Черкаської єпархії передасть дану допомогу вимушеним переселенцям, постраждалим внаслідок бойових дій, лікарням, людям, що опинилися в скрутному становищі, а також малозабезпеченим сім’ям.

Черкаська єпархія висловлює подяку керівникам БФ «Добрі справи» Володимировій Людмилі Миколаївні, Ракші Наталії Борисівні та волонтерському штабу за допомогу, надану у вигляді продуктів харчування, медикаментів, одягу для дорослих і дітей, засобів щоденного користування, засобів гігієни для малюків тощо.

Полтавська єпархія. 9 серпня 2022 року волонтери центру «‎Благо» на чолі з головою єпархіального відділу соціального служіння протоієреєм Андрієм Сімоном відвідали Полтавський обласний ліцей ім. С. Русової та Полтавський навчально-реабілітаційний центр. В цих закладах перебувають діти-сироти, хворі діти, а також сім’ї переселенців із зони бойових дій.

Усім потребуючим була надана допомога у вигляді медикаментів та продуктів харчування, а отець Андрій поспілкувався з усіма бажаючими на духовні теми.

Цього ж дня в Андріївському і Петро-Павлівському храмах м. Полтави протоієрей Андрій Сімон та священник Олександр Голохвастов роздали вимушеним переселенцям благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни та предметів першої необхідності.

Харківська єпархія. 9 серпня 2022 року клірики Володимирського храму м. Харкова протоієрей Ростислав Сабельніков і диякон Володимир Малиновський відвідали один із харківських медичних закладів, привітали медичний персонал з днем пам’яті святого великомученика Пантелеймона і провідали пацієнтів.

10 серпня 2022 року протоієрей Ростислав Сабельніков і диякон Володимир Малиновський передали продукти харчування нужденним мешканцям міста Барвінкове та роздали гуманітарну допомогу харків’янам, які проживають у мікрорайоні Салтівка.

Сєвєродонецька єпархія. Щоденно у Миколаївському та Другому Митрофанівському храмах м. Лисичанська близько 500 осіб отримують гаряче харчування.

Житомирська єпархія.  9 серпня 2022  року парафіяни Петро-Павлівського храму с. Рея на чолі з настоятелем протоієреєм Євгенієм Дзядухом відправили гостинці для поранених Захисників України. Зокрема, для мужніх оборонців нашої землі віряни передали консервацію, олію, овочі, фрукти, солодощі та інші продукти харчування.

12 серпня 2022 року клірики й парафіяни Миколаївського собору Бердичева відправили до Центрального гуманітарного штабу міста чергову партію допомоги для потреб військових ЗСУ, вимушених переселенців і тих, кому особливо потрібна підтримка у ці дні.

Парафіяни храмів сіл Впеликої П’ятигірки, Осикового і Гальчина (настоятель храмів – протоієрей Олександр Худяков) протягом останніх двох місяців зібрали 10717 грн. для воїнів ЗСУ.

Окрім того, прихожани Успенського храму с. Осикового придбали саперні лопати, щупи, будівельні скоби, паракорд, пальне та футболки для Захисників України.

Парафіяни Хрестовоздвиженського с. Великої П’ятигірки долучилися до збору коштів, ініційованого сільською радою, та передали значну суму, щоб допомогти придбати автомобіль для потреб Збройних Сил України. Також віряни купили і передали ліки землякам, які оюороняють нашу Батьківщину від російської агресії.

Регулярно надають матеріальну допомогу нашим Героям і прихожани Іоанно-Богословської парафії с. Гальчина.

Загалом, з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну віряни трьох зазначених храмів передали 18 гуманітарних вантажів на потреби територіальної оборони, воїнів ЗСУ, переселенців і нужденних.

Співробітники Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України на чолі з митрополитом Білоцерківським і Богуславським Августином передали українським воїнам на передову тактичні ноші, намети, каремати, спальні мішки, тактичні пояси, плащ-накидки та засоби особистої гігієни.

Просмотров: 384