У Кам’янець-Подільському духовному іконописному училищі завершилася вступна кампанія

11-12 серпня 2022 року з благословення митрополита Кам’янець-Подільського і Городоцького Феодора відбулись вступні випробування до Кам’янець-Подільського іконописного духовного училища імені святого апостола і євангеліста Луки. 13 вересня пресслужба духовного закладу повідомила про завершення вступної кампанії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зазначається, що абітурієнти з різних єпархій Української Православної Церкви виявили бажання здобувати фах іконописця за програмою, яку пропонує училище.

Оцінювання рівня підготовленості вступників відбувалось комплексно: 11 серпня вони писали твір на богословську тематику, який оцінювали за змістом, мовним оформленням та каліграфією. Творчий конкурс, який відбувався після цього, фахові викладачі оцінювали за трьома критеріями: рисунком, композицією та колористикою. Окрему оцінку отримали вступники за домашні роботи.

12 серпня відбувся усний іспит, де викладачі училища у священному сані перевіряли вступників на знання молитов, Нового Завіту, катехізису та літургіки. Завершальним етапом вступної кампанії була співбесіда, яка допомогла екзаменаторам прийняти остаточне рішення щодо зарахування.

У підсумку за результатами вступної кампанії 2022 до Кам’янець-Подільського іконописного духовного училища зараховано 9 вступників.

На згадку про вступ 2022 абітурієнти, їхні батьки та члени екзаменаційної комісії сфотографувались біля кафедрального собору.

“Вітаємо першокурсників з успішним вступом і бажаємо їм Божої допомоги в навчанні”, – йдеться у повідомленні.

Просмотров: 4244