Митрополит Вінницький Варсонофій звершив іночеський постриг в Браїлівському жіночому монастирі

Увечері, 14 серпня 2022 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив постриг в іночеський чин п’яти послушниць Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Вінницької єпархії.

За богослужінням молилися настоятелька Браїлівського жіночого монастиря ігуменя Антонія (Стеценко), священники, сестри та парафіяни обителі.

У постризі інокині отримали нові імена. Послушниця Ольга – інокиня Алфія, на честь мученика Алфія. Послушниця Любов – інокиня Фаїна, на честь мучениці Фаїни. Послушниця Ірина – інокиня Васса, на честь мучениці Васси Алонської. Послушниця Фотінія – інокиня Інокентія, на честь священномученика Інокентія (Тихонова), архієпископа Вінницького, сповідника. Послушниця Марина – інокиня Глікерія, на честь мучениці Глікерії.
Варто зазначити, що вперше пострижено інокиню з ім’ям на честь священномученика Інокентія (Тихонова), архієпископа Вінницького, сповідника – святого, який входить в Собор Вінницьких Святих.

Після завершення чину митрополит Варсонофій звернувся до новопострижених інокинь зі словами архіпастирських настанов.

Просмотров: 1926