Божа благодать допомагає людині переносити всі труднощі та зберігати достоїнство — Предстоятель (+відео)

У своїй проповіді в день пам’яті семи отроків Ефеських, на який припадає восьма річниця інтронізації Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Предстоятель наголосив, що Божественна благодать допомагає людині, попри усі життєві проблеми, перешкоди та труднощі зберігати достоїнство. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство розповів про дивне чудо, яке Господь сотворив з сімома Ефеськими отроками та зазначив, що воно навчає нас того, що для Бога мертвих не буває і що людині необхідно готуватися до зустрічі із Творцем.

«Ця підготовка звершується за допомогою поста і молитви, коли людина очищає себе від усякої скверни плоті і духа», – сказав він.

Архіпастир звернув увагу, що гріх, хоча й здається привабливим, але по суті – отрута: «Є дуже сильна отрута, є менше сильна, але все одно гріх отруює людину. Один убиває її за декілька років чи днів, а інший діє довше, але веде до смерті», – підкреслив Блаженніший владика.

За словом Першосвятителя, натомість Божа благодать діє абсолютно інакше.

«Якщо людина має в собі благодать Божу, то їй легко жити, ніякі перешкоди, перепони, труднощі та проблеми життя не можуть цю людину вивести з себе, вона ніколи не втрачає достоїнства».

У підсумку Архіпастир побажав вірянам проводити своє життя в покаянні, молитві, любити, терпіти та прощати один одному, адже «у цьому є зміст всього подвигу християнського – навчитися любити Бога і ближнього, як самого себе».

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 922