Віримо, що Вашими молитвами Господь пошле нам мир — привітання від повноти УПЦ Предстоятелю у 8-му річницю інтронізації (відео)

17 серпня 2022 року, після завершення урочистого богослужіння з нагоди восьмої річниці інтронізації, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел виголосив вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від імені Священного Синоду, архієреїв, духовенства, чернецтва та усіх вірян Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ваше Блаженство, дорогий Блаженніший владико, сьогодні вся повнота Української Православної Церкви, духовенство та віруючі, у восьму річницю Вашого Первосвятительського служіння, підносить свої сердечні молитви Богу про дарування Вашому Блаженству здоров’я, миру, благоденства та всіх благ для всіх.

Обрання Вас Предстоятелем Української Православної Церкви вісім років тому було Божим промислом у непростий час її буття. Ваш життєвий шлях і особливе святительське служіння присвячені продовженню справі спасіння Христа і Його святих апостолів. Святий Дух, що діє завжди у Святій Церкві, постійно подає Вам благодатні сили, необхідні для того, щоб богоугодно пасти Церкву Господа Бога, яку Він здобув Своєю чесною кров’ю.

З юних років, присвятивши себе в жертву живу, святу, благоугодну Йому, Ви є нині перед Господом достойним, працівником бездоганним, який вірно подає слово істини (2 ​​Тим. 2:15). Для богоспасаємої пастви Української Православної Церкви Ви ревний путівник для спасіння душ, благодатний будівник Тайн Божих, суворий викривач неправди та єресей, розколів, мудрий проповідник, учитель віри та правди.

Покладений на Вас Начальником віри Іісусом Христом високий послух Предстоятеля Української Православної Церкви Ви несете з радістю, з великою віддачою духовних та тілесних сил, всебічно влаштовуючи церковне життя. Для Української Православної Церкви та для України Ви стали молитовником та печальником Української землі.

День Вашої інтронізації – світле свято для всіх ввірених Вашій опіці вірних чад. Він надихає православних віруючих на добрі устремління та добрі справи, служить зміцненню єдності віри багатьох наших співгромадян на основі спільних духовних цінностей та історичної традиції Православ’я та української культури. З терпінням і глибоким смиренням Ви ведете паству до мирного способу життя. Особистим прикладом примиряєте заблукалих і ворогуючих. Ми схиляємось перед несповідними шляхами Промислу Божого про те, що Ви, Блаженніший владико, йдете спасительним шляхом, приносячи користь Церкві Божій, зберігаючи Богозаповідану єдність. Вся сила Вашої внутрішньої людини спрямована на те, щоб осягати Божу волю і Його промисли про Церкву.

Народ України любить Вас, як істинного служителя богослужінь, як люблячого отця, життя якого представляє дивовижний прояв священної енергії та невтомної праці заради Церкви та Вітчизни.

Будучи вірним сином Українського народу, Ви стяжали любов до Батьківщини, історії, культури, наших великих предків та сучасників. Скорботи та радості нашого народу завжди близькі Вашому Первосвятительському серцю.

Сьогодні ми одностайно свідчимо про Вашу самовідданість, з якою Ви виконуєте свою благодатну місію, наполегливо відстоюєте та утверджуєте роль Української Православної Церкви у становленні Української державності.

Усі межі Вашого Святительського служіння зливаються з устремліннями мільйонів людей доброї волі, є відображенням Божої волі. Ваша праця несе радість та впевненість у майбутньому. Всі ми дуже сподіваємося, що милосердний Господь помилує кожного з нас неодмінно за Вашими молитвами, пошле довгоочікуваний мир багатостраждальній Українській землі.

Ваше Блаженство, дорогий наш Блаженніший владико, у цей урочистий для нас і для нашої Церкви день благословіть від імені Священного Синоду, єпископату, Синодальних установ, насельників святих обителей, духовних шкіл, духовенства та віруючих Української Православної Церкви сердечно привітати Вас з восьмою річницею інтронізації.

Єдиними устами та єдиним серцем, прославляючи Ім’я Святої Живоначальної Трійці, старанно молимо Небесного Бога Отця, щоб Він дарував Вам Свою невичерпну благодать, зберігав, зміцнював Вас у Первосвятительських працях, які Ви звершуєте для творення Церкви Христової. Бог Син, Спаситель світу, Джерело благодатного життя нехай завжди зберігає та оновлює життя Ваше. Бог Дух Святий, Благий Утішитель нехай завжди осяює Ваш розум і думку добру на серце покладає. Свідок Вірний, Первісток з мертвих і Владика царів земних, Всемилостивий Господь нехай продовжить дні Вашого земного житія для подальшого спасительного служіння на благо святого Православ’я. Щоб наші душі освітлювалися, зігріваючись сердечною теплотою та глибокою мудрістю Вашою. Нехай завжди радіє душа Ваша в Господі.

Іс полла етіДеспота!

Просмотров: 63