Суд визнав незаконним “переведення” парафії УПЦ на Вінниччині до “ПЦУ”

Київський суд визнав нелегітимними збори, під час яких прихильники “ПЦУ” та представники Вінницької ОДА організували “перехід” релігійної громади храму Могилів-Подільської єпархії на честь Покрови Пресвятої Богородиці у селі Вербовець Вінницької області у вищезазначену структуру. Про це 17 серпня 2022 року повідомили на сторінці храму Різдва Богородиці у Мурованих Курилівцях у Facebook, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У рішенні суду наголошується, що збори проводили не члени релігійної громади УПЦ, а мешканці села Вербовець.

«Самі протоколи зборів про перехід були укладені з численними порушеннями, без потрібних підписів і затверджень.

Суд дійшов висновку, що незважаючи на відсутність повного пакету документів, начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Салецький І О. все ж таки перереєстрував релігійну громаду, порушивши тим самим законодавство.
Враховуючи численні порушення представників ПЦУ, а також службових осіб відділу Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА, суд задовільнив позовну заяву віруючих Української Православної Церкви с. Вербовець у повному обсязі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, рік тому прихильники “ПЦУ” провели збори мешканців села у Вербовці, на яких “перевели” парафію УПЦ до структури “ПЦУ”, після чого з застосуванням грубої сили захопили Покровський храм, погрожуючи у разі опору вірним УПЦ.

 

 

Просмотров: 1827