Внаслідок обстрілу постраждав храм на честь Знаменської ікони Божої Матері в місті Нікополь на Дніпропетровщині

Вночі 18 серпня 2022 року внаслідок обстрілу російськими військами Нікополя Дніпропетровської області постраждав храм Криворізької єпархії УПЦ на честь ікони Божої Матері «Знамення». Про це повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко у своєму Telegram-каналі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Голова Нікопольської військової адміністрації зазначив, що обстріли були звершені двічі, близько другої та четвертої години ночі. «Цього разу армія РФ воювала з магазином, храмом Знамення Божої Матері, навчальним закладом, житловими будинками, газопроводами, електромережею», – написав Є. Євтушенко.

Знаменський храм, розташований у Старому Нікополі, є одним із найстаріших у місті. Він дивом уцілів у роки гонінь на Церкву за радянських часів: позбавлений внутрішніх перегородок, ідеально підходив під склад, який у 1930-ті роки в ньому й обладнали. У роки Великої Вітчизняної війни віруючим повернули храм, але служби у ньому тривали недовго. Вже на початку правління Микити Хрущова (1953-1964 рр.) розпочалася нова хвиля гонінь на Церкву, і храм знову закрили. Лише навесні 1989 р. рішенням міської ради храм було передано православній громаді.

Просмотров: 346